Yderfløje forbrødres om genoptjening af dagpenge

Velfærd

27/10/14 1:33

Nick Allentoft

Enhedslisten, Dansk Folkeparti og SF går arm i arm i kravet om at få halveret genoptjeningsret til dagpenge.

Normalt kan de ikke blive enige om ret meget. Men i spørgsmålet om dagpenge har Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti nu for alvor sat sig i samme båd.

Alle tre partier står bag et forslag fra Enhedslisten om, at genoptjeningsretten til dagpenge skal være et halvt år - mod i dag et år - frem til, at regeringens dagpengekommission til september næste år kommer med forslag til mere grundlæggende ændringer af dagpengeområdet.

Forslaget kom oprindeligt fra Dansk Folkeparti, men mandag var det Enhedslisten, der fremsatte det.

- Vi er klar til at se på, om vi skal have et helt nyt system. Vi er klar til at se på alt, og vi er klar til at støtte Enhedslistens forslag, siger Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted.

Forbrødringen mellem yderfløjene ændrer dog ikke ved, at et flertal i Folketinget - i hvert fald indtil dagpengekommissionen har talt - fortsat står bag dagpengereformen fra 2010, som den daværende VK-regering og Dansk Folkeparti strikkede sammen, og som De Radikale lagde stemmer til.

Og mens Enhedslisten står arm i arm med Dansk Folkeparti, benytter partiets arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl, lejligheden til at pege fingre af især Socialdemokraterne.

- Socialdemokraterne er til tider dumstædige. Måske skulle Socialdemokraterne overveje et brud med De Radikale på dagpengeområdet. Der er et flertal nu, lad os nu bruge det, mens Dansk Folkeparti er med på det, siger han.

Socialdemokratisk enegang på dagpengeområdet ville på et splitsekund hamre en flækøkse gennem regeringssamarbejdet. Og Socialdemokraterne afviser da også forslaget.

- Det er grundlæggende et sympatisk forslag, men det er en lappeløsning, som ikke fjerner den grundlæggende usikkerhed, siger partiets arbejdsmarkedsordfører, Lennart Damsbo-Andersen.

Også den nye beskæftigelsesminister, Henrik Dam Kristensen (S), understreger, at regeringen vil afvente dagpengekommissionen.

- Det er ikke en farbar vej at tage enkeltelementer ud, siger han med henvisning til forslaget om en midlertidig halvering af genoptjeningsretten.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.