Ninna Hedeager Olsen (Ø) har været borgmester indenfor miljø og teknik siden 1. januar 2018. Foto: CTR

Borgmester er træt af populære løbehjul

Københavns Kommunes miljø- og teknikborgmester er træt af det uregulerede kaos, som der - ifølge hende - er kommet med det populære transportmiddel. Nu vil hun indføre flere regler på området.

De seneste år er elløbehjul vundet frem i en række danske byer, og de er populære som aldrig før.

Dog har det nye transportmiddel fået kritik for, at de ligger og flyder rundt omkring på gader og stræder.

Den kritik deler Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø). Nu vil hun have et forbud mod at udleje løbehjul fra kommunale arealer. Det siger hun til Ritzau.

Læs også: Borgmester stopper næste år

Det er en ny lov, der forventes at blive vedtaget i Folketinget med virkning fra næste år, der gør det muligt for kommunerne at forbyde elløbehjulene fra kommunale arealer.

- Det her vil ikke betyde, at elløbehjul forsvinder fra byen, men vi er glade for at få nogle værktøjer til at regulere det her område.

- Lige nu er der et fuldstændig ureguleret kaos, men bare det at vi kan bestemme, hvor de må opstille løbehjul til udlejning, og at vi må fjerne dem på udlejeres regning, hvis de står et forkert sted, er trods alt et skridt i den rigtige retning, siger Ninna Hedeager Olsen til Ritzau.

Før et eventuelt forbud om udlejning fra kommune arealer kan træde i kraft i Københavns Kommune, skal der være et flertal for det i Københavns Borgerrepræsentation, hvor der sidder 55 folkevalgte politikere.

Ninna Hedeager Olsen er Enhedslistens eneste borgmester i København. Hun genopstiller ikke til næste kommunalvalg, der finder sted 16. november næste år.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også