Ninna Hedeager Olsen (Ø) har været borgmester indenfor miljø og teknik siden 1. januar 2018. Foto: CTR

Borgmester er træt af populære løbehjul

Københavns Kommunes miljø- og teknikborgmester er træt af det uregulerede kaos, som der - ifølge hende - er kommet med det populære transportmiddel. Nu vil hun indføre flere regler på området.

De seneste år er elløbehjul vundet frem i en række danske byer, og de er populære som aldrig før.

Dog har det nye transportmiddel fået kritik for, at de ligger og flyder rundt omkring på gader og stræder.

Den kritik deler Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø). Nu vil hun have et forbud mod at udleje løbehjul fra kommunale arealer. Det siger hun til Ritzau.

Læs også: Borgmester stopper næste år

Det er en ny lov, der forventes at blive vedtaget i Folketinget med virkning fra næste år, der gør det muligt for kommunerne at forbyde elløbehjulene fra kommunale arealer.

- Det her vil ikke betyde, at elløbehjul forsvinder fra byen, men vi er glade for at få nogle værktøjer til at regulere det her område.

- Lige nu er der et fuldstændig ureguleret kaos, men bare det at vi kan bestemme, hvor de må opstille løbehjul til udlejning, og at vi må fjerne dem på udlejeres regning, hvis de står et forkert sted, er trods alt et skridt i den rigtige retning, siger Ninna Hedeager Olsen til Ritzau.

Før et eventuelt forbud om udlejning fra kommune arealer kan træde i kraft i Københavns Kommune, skal der være et flertal for det i Københavns Borgerrepræsentation, hvor der sidder 55 folkevalgte politikere.

Ninna Hedeager Olsen er Enhedslistens eneste borgmester i København. Hun genopstiller ikke til næste kommunalvalg, der finder sted 16. november næste år.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.