Ninna Hedeager Olsen, 39, har siddet i Københavns Borgerrepræsentation siden 2014. Efter sidste kommunalvalg overtog hun miljø- og teknikborgmesterposten fra partifællen Morten Kabell (Ø). Foto: CTR

Enhedslisten-borgmester stopper næste år

Enhedslistens miljø- og teknikborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen (Ø), genopstiller ikke ved næste års kommunalvalg.

Efter snart tre år som miljø- og teknikborgmester i København meddeler Ninna Hedeager Olsen (Ø) nu, at hun ikke genopstiller til borgmesterposten og pladsen i Københavns Borgerrepræsentation ved næste kommunalvalg, der finder sted den 16. november næste år.

Det fortæller hun til Solidaritet.dk.

- Jeg har egentlig altid tænkt, at det var naturligt for mig at stoppe efter én valgperiode.

- Det er ikke, fordi jeg har fortrudt at lave byrådspolitik, eller fordi noget har ændret sig, men snarere en holdning, jeg har haft hele vejen igennem, siger Enhedslisten-borgmesteren om sin afgang.

Landskendt efter trist sag

Ninna Hedeager Olsen blev for alvor genstand for mediernes søgelys sidste år, da det var i hendes seng, at der fandt en episode sted mellem to af hendes venner. Efter en bytur i slutningen af marts sidste år havde en mand og en kvinde, der begge var venner af Ninna Hedeager Olsen, samleje i hendes seng.

Kvinden mente, at hun blev voldtaget og meldte efterfølgende sagen til politiet.

Politiet sigtede den dengang 30-årige mand for voldtægt. I Københavns Byret blev han idømt et års fængsel fængsel for voldtægt af den forurettede kvinde og for at have blufærdighedskrænket Ninna Hedeager Olsen under episoden.

Han ankede dog sagen til Landsretten, hvor han blev frikendt for alle anklager i januar i år. 

Efter episoden havde fundet sted, og mens sagen kørte i byretten, var Ninna Hedeager Olsen på sygeorlov fra borgmesterposten i fem måneder.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.