Foto: Shutterstock

BREAKING: Regeringen indkalder til pressemøde i dag

Senere i dag er der pressemøde om den aktuelle corona-situation i Danmark.

Senere i dag afholdes der pressemøde, der vil dreje om den samme akse som de sidste mange pressemøder. Det vil igen være coronavirussen, der er i centrum. 

Denne gang drejer det sig om, hvordan den danske testindsats skal styrkes. Det fremgår af en kortfattet indkaldelse, som bl.a. Justitsministeriet har offentliggjort på sin hjemmeside. Det er nemlig ikke blot et ministerie, der indkalder onsdag. Der er en hel række afsendere på indkaldelsen, deriblandt hele tre ministerier. 

Det er Justitsministeriet, Sundhedsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet samt KL og Danske Regioner, der inviterer til doorstep pressemødet, der finder sted i løbet af formiddagen onsdag. 

Tre ministre deltager

Pressemødet finder sted i Folketinget. Nærmere bestemt foran Landstingssalen, oplyser Justitsministeriet i indkaldelsen. 

Samtidig er der også blevet offentliggjort en deltagerliste. Det forventes at følgende ministre og andre stiller sig til rådighed for pressen på pressemødet. 

 • Justitsminister Nick Hækkerup (S)
 • Sundhedsminister, Magnus Heunicke (S)
 • Børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
 • Formand for KL, Jacob Bundsgaard (S)
 • Danske Regioner, Ulla Astman (S)

Hvad præcis en "styrket testindsats" dækker over vides på nuværende tidspunkt ikke. Det bliver offentligheden formentlig meget klogere på, når pressemødet går i gang klokken 10.30. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.