Foto: Shutterstock

BREAKING: Regeringen indkalder til pressemøde i dag

Senere i dag er der pressemøde om den aktuelle corona-situation i Danmark.

Senere i dag afholdes der pressemøde, der vil dreje om den samme akse som de sidste mange pressemøder. Det vil igen være coronavirussen, der er i centrum. 

Denne gang drejer det sig om, hvordan den danske testindsats skal styrkes. Det fremgår af en kortfattet indkaldelse, som bl.a. Justitsministeriet har offentliggjort på sin hjemmeside. Det er nemlig ikke blot et ministerie, der indkalder onsdag. Der er en hel række afsendere på indkaldelsen, deriblandt hele tre ministerier. 

Det er Justitsministeriet, Sundhedsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet samt KL og Danske Regioner, der inviterer til doorstep pressemødet, der finder sted i løbet af formiddagen onsdag. 

Tre ministre deltager

Pressemødet finder sted i Folketinget. Nærmere bestemt foran Landstingssalen, oplyser Justitsministeriet i indkaldelsen. 

Samtidig er der også blevet offentliggjort en deltagerliste. Det forventes at følgende ministre og andre stiller sig til rådighed for pressen på pressemødet. 

 • Justitsminister Nick Hækkerup (S)
 • Sundhedsminister, Magnus Heunicke (S)
 • Børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
 • Formand for KL, Jacob Bundsgaard (S)
 • Danske Regioner, Ulla Astman (S)

Hvad præcis en "styrket testindsats" dækker over vides på nuværende tidspunkt ikke. Det bliver offentligheden formentlig meget klogere på, når pressemødet går i gang klokken 10.30. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.