Covid-19: Er Aarhus Festuge i fare?

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus og formand for kulturbegivenheden Aarhus Festuge, har kaldt festugens bestyrelse til møde om coronaudbruddet og dets påvirkning på arrangementet, der løber af stablen fra den 28. august. Alligevel fastslår han, at festugen bliver gennemført på trods af coronaudbruddet i Aarhus på det seneste.

Aarhus Festuges bestyrelse er kaldt til møde mandag den 17. august om corona-situationen i byen. Det er borgmester Jacob Bundsgaard, der i skikkelse af posten som betyrelsesformand for festugen, der har kaldt til møde for at drøfte corona-situationen omkring den populære festuge.

Det sker på baggrund af, at Aarhus er blandt de steder i Danmark, der er i øjeblikket er ramt af en større opblusning af covid-19-smittetilfælde. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelse.

Er det sundhedsmæssigt forsvarligt?

Det skal Aarhus Festuge bestyrelse tage stilling til, når den træder sammen mandag den 17. august til det ekstraordinært møde.

- Aarhus Festuges ledelse vil i de kommende dage nøje følge de igangværende forhandlinger mellem regeringen og Folketingets partier om genåbningen af Danmark. Disse forhandlinger vil især have fokus på kulturlivets muligheder og restriktioner i den kommende tid og ventes derfor at give væsentligt input til en vurdering af Aarhus Festuges situation og muligheder, skriver Aarhus Kommune i pressemeddelelsen og fortsætter:

- På denne baggrund vil Aarhus Festuge indgå i dialog med de statslige myndigheder med henblik på de mulige anbefalinger til årets festuge. Dermed vil der være et samlet beslutningsgrundlag på plads til mødet i Aarhus Festuges på mandag.

Borgmesteren: Festugen bliver gennemført

I dag - onsdag den 12. august - er de politiske partier på Christiansborg gået igang med at forhandle om blandt andet kulturlivets muligheder, eller mangel på samme, for at åbne mere op.

Samtidig har borgmester og festugens bestyrelsesformand, Jacob Bundsgaard, dog slået fast overfor Jyllands Posten, at Aarhus Festuge bliver gennmført i en eller anden form trods coronaudbruddet.

- Vi kommer til at gennemføre festugen, men vi kommer også til at tage alle de nødvendige forholdsregler for at mindske risikoen for smitte, siger han.

Aarhus Festuge 2020 løber fra mandag den 28. august til og med søndag den 6. september.

 

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Kultur
  Ny undersøgelse: Bykommuner i bund og Fanø i top

  Hvis man kunne værdisætte naturen i din kommune med ét tal, hvad ville det så være? Det har forskere på Aarhus Universitet regnet på og kåret Danmarks mest og mindst biodiverse kommuner.

 • 19.02.21 Kultur
  1 ud af 3 danskere vil gøre det mindre i fremtiden

  Coronakrisen ændrer vores flyvevaner, for knap hver tredje dansker vil flyve mindre, når pandemien er fortid, viser en ny befolkningsundersøgelse

 • 17.02.21 Kultur
  Danmark får endnu en verdensrekord - Dette bruger vi flest penge på

  Det globale salg af økologiske fødevarer har aldrig været større. I 2019 rundede det 106 mia. euro, og danskerne lægger sig igen forrest. Ikke alene har Danmark den største økologiske markedsandel. Danskerne er nu også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Det fremgår af en ny international rapport, som offentliggøres i dag.

 • 10.02.21 Kultur
  Nye kulturaftaler skal løfte kulturen i hele landet

  I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

 • 05.02.21 Kultur
  Sne i Danmark: Her er der skispor

  Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.