DTU har i forbindelse med undersøgelsen foretaget målinger i mere end 2.000 klasseværelser. Arkivfoto: Shutterstock

Covid-19-forskning: Alle skoler bør have ventilation

Dårlig ventilation og udluftningsforhold i de danske folkeskoler kan have indflydelse på corona. Derfor bør skolerne anskaffe sig bedre ventilationsanlæg, fortæller tre forskere.

Ifølge Videnskab.dk anbefaler tre forskere, at danske skoler installerer ventilationsanlæg, så luften i klasselokalerne kan blive ventileret løbende.
 
Det er et problem, man ifølge de tre forskere, Torben Sigsgaard, Jørn Togtum og Per Heiselberg, længe har kigget på.
 
Og det er kun blevet større på grund af covid-19.

Problemet er, at når luften i et klasselokale ikke løbende skiftes ud, ophober der sig dårlig lugt, CO2 og mulige viruspartikler.

- Vi har efterhånden fået en række indikationer på, at coronavirus også kan overføres ved luftbåren smitte og blive hængende i luften i flere timer. Så derfor er det vigtigt at sørge for et ordentligt luftskifte, når man opholder sig indendørs, så man kan reducere smitterisikoen, siger Torben Sigsgaard, formand for Rådet for Sundt Indeklima og professor ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.

De to andre forskere bag studiet er Jørn Toftum fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Kongens Lyngby og Per Heiselberg fra Aalborg Universitet

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.