DTU har i forbindelse med undersøgelsen foretaget målinger i mere end 2.000 klasseværelser. Arkivfoto: Shutterstock

Covid-19-forskning: Alle skoler bør have ventilation

Dårlig ventilation og udluftningsforhold i de danske folkeskoler kan have indflydelse på corona. Derfor bør skolerne anskaffe sig bedre ventilationsanlæg, fortæller tre forskere.

Ifølge Videnskab.dk anbefaler tre forskere, at danske skoler installerer ventilationsanlæg, så luften i klasselokalerne kan blive ventileret løbende.
 
Det er et problem, man ifølge de tre forskere, Torben Sigsgaard, Jørn Togtum og Per Heiselberg, længe har kigget på.
 
Og det er kun blevet større på grund af covid-19.

Problemet er, at når luften i et klasselokale ikke løbende skiftes ud, ophober der sig dårlig lugt, CO2 og mulige viruspartikler.

- Vi har efterhånden fået en række indikationer på, at coronavirus også kan overføres ved luftbåren smitte og blive hængende i luften i flere timer. Så derfor er det vigtigt at sørge for et ordentligt luftskifte, når man opholder sig indendørs, så man kan reducere smitterisikoen, siger Torben Sigsgaard, formand for Rådet for Sundt Indeklima og professor ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.

De to andre forskere bag studiet er Jørn Toftum fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Kongens Lyngby og Per Heiselberg fra Aalborg Universitet

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.