Foto: Shutterstock

Danmark får besøg af den amerikanske udenrigsminister

I dag får Danmark og statsministeren besøg af den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken i København.

De store temaer for besøget er Grønland, det arktiske område, sikkerhedspolitik og klima og den grønne omstilling. I løbet af dagen skal han mødes med Mette Frederiksen, Jeppe Kofod (S), Dronningen på Amalienborg og ledende danske virksomheder.

Det er anden gang på under et år, at Danmark får besøg af en amerikansk udenrigsminister. Sidste gang var det den tidligere minister, Mike Pompeo, oplyser TV2.

Tætteste allierede
Politisk reporter på TV2, Jesper Vestergren ser det som en skulderklap til Danmark, at USA ønsker at besøge Danmark så hurtigt og før Frankrig og Tyskland. Derudover kan det også være et tegn på, at de gerne vil tilbage i klimakampen.

Det er især emner som Danmarks og USA’s samarbejde i Grønland samt det arktiske områder, der har skabt en interesse fra USA. USA-kommentator for TV2, Torsten Jansen, mener desuden også, at Danmark er blevet en af USA’s tætteste allierede i Europa efter Brexit, hvor Danmark står tilbage som et fundament under det transatlantiske samarbejde for USA.

Den voksende interesse for Grønland
Det er ikke første gang vi hører om USA’s voksende interesse for Grønland. Det skabte sidst store overskrifter, da den tidligere præsident Donald Trump foreslog at købe Grønland i august 2019.

Dog er USA ikke de eneste med en voksende interesse for Grønland, men ledsages også af lande Rusland og Kina, der ønsker strategisk og økonomisk indflydelse. Den voksende interesse for Grønland skyldes bland andet klimaforandringerne, der gør at isen smelter og det skaber muligheder for nye sejlruter og råstofudvinding.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.