Foto: Shutterstock

Dansk erhvervsliv har modtaget 36 milliarder kroner fra staten

Brian Mikkelsen, Dansk Erhvervs administrerende direktør og tidligere Konservativ topfigur meldte den 23. maj ud, i mediet ‘Finans’ om den kompensation dansk erhvervsliv har fået udbetalt under coronakrisen, som løber op i 36 milliarder kroner, at han ikke køber den med, at de er blevet hjulpet.

Til Finans sagde Brian Mikkelsen "Jeg køber ikke den med, at vi er blevet hjulpet. Hjælpepakkerne er kompensation for ekspropriative indgreb fra politisk side i form af restriktioner og nedlukninger." 

Har holdt hånden under mange arbejdspladser
Netavisen Pio har efterfølgende spurgt Brian Mikkelsen, om Dansk Erhverv ingen tak har til samfundet for den kompensation de har modtaget under coronakrisen Brian Mikkelsen er dog blødt op i sin udmelding og til Netavisen Pio skriver han: ”Der er ingen tvivl om, at Folketingets kompensationspakker har holdt hånden under mange arbejdspladser i Danmark. Dansk Erhverv kvitterer naturligvis for dette. Vi har overordnet set haft et godt samarbejde med partier og regeringen under coronakrisen, og det vil vi gerne rose for. Vi påpeger bare i al stilfærdighed, at pakkerne er udløst som følge af restriktioner, hvorfor der er tale om kompensation,” 

Har sikret 44.200 job
Brian Mikkelsen understreger derudover for mediet at lønkompensationsordningerne har været med til at sikre 44.200 job. ”En analyse fra Dansk Erhverv viser, at lønkompensationsordningen har været med til at sikre 44.200 danskeres job. Dertil ville yderligere 20.300 privatansatte lønmodtagere have mistet jobbet, hvis ikke virksomhederne havde holdt på medarbejderne og i stedet havde tilpasset medarbejderstaben til den massive nedgang i produktionen. Man kan roligt sige, at virksomhederne har udvist et imponerende samfundsansvar,” skriver Brian Mikkelsen til Netavisen Pio.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.06.21 Erhvervsliv
  Fødevare tilbagekaldes

  Froneri tilbagekalder Smarties Push Up i æsker á 4 stk., da der er risiko for indhold af ethylenoxid.

 • 10.06.21 Erhvervsliv
  Særlig corona-indsats hjælper ledige

  Mange familier er blevet ramt økonomisk af corona, fordi mor eller far har mistet jobbet. I Rødovre har man sat ind med en ekstraordinær beskæftigelsesindsats. Nu viser tallene, at det har virket - mange er blevet hjulpet til at finde ny beskæftigelse.

 • 09.06.21 Erhvervsliv
  Onlinemøder er en ulempe for kvindestemmer

  Forskere fra SDU og universitetet i Magdeburg har undersøgt, hvordan forskellige stemmer opfattes via onlineværktøjer som Zoom, Skype eller Teams. Ikke alle frekvenser transmitteres fuldt ud, hvilket går ud over især kvinder, som opfattes mindre kompetente, udtryksfulde og karismatiske end mænds stemmer.

 • 03.06.21 Erhvervsliv
  Vær opmærksom: Nyt initiativ indføres ved Lillebæltsbroen

  En digital tavle og rumlestriber på den ny Lillebæltsbro skal skærpe trafikanternes opmærksomhed, når de kører forbi det igangværende malearbejde på broen og derved forebygge ulykker på stedet.

 • 01.06.21 Erhvervsliv
  Rapport: Danmark er på vej ud af krisen

  Danmark er sluppet nådigere gennem pandemien end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med. Det er særligt på privatforbrug og eksport, at Danmark har klaret sig bedre. Det viser ny vismandsrapport. Det betyder til gengæld også, at vi skal begynde at holde et vågent øje med antallet af faglærte.