Dansk firma producerer europæisk valgvideo: Se den her

”Den går lige hjertet.” Med dansk aftryk taler Europa-Parlamentets nye film til følelserne for at få europæerne til at stemme til EU-valget i maj.

”I dag bliver jeg født. Ligesom tusindvis af børn over hele Europa. Hvordan ser den verden ud, vi vokser op i? Hvad har vi i vente?”

Sådan lyder det fra 11-årige danske Cathrine, som lægger stemme til Europa-Parlamentets nye kampagnevideo, der netop er blevet lanceret.

Videoen er helt anderledes, end hvad vi tidligere har set op til EU-valg. I filmen ser man nemlig 15 kvinder rundt omkring i Europa, der er i gang med en af de største bedrifter i deres liv: Nemlig at føde et barn. 

”Livsbekræftende”. ”Stærk”. ”Bevægende”. ”Den går lige i hjertet”. Det er blot nogle af de reaktioner, vi har fået på filmen. 

Europabevægelsen Blog

Debattøren er en del af Europabevægelsens panel af bloggere på DenOffentlige. Se andre indlæg her

Her bidrager en række erhvervsfolk- og organisationsfolk, kulturpersonligheder, undervisere og tidligere toppolitikere med interesse for det europæiske samarbejde til at styrke debatten om EU.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Selv har jeg nu set filmen talrige gange, og den rammer mig stadig: Jeg får tårer i øjnene, når jeg ser de nybagte fædre tørre de våde øjenkroge ved mødet med deres nyfødte. 

Dansk bureau står bag

Filmen handler om, hvordan de fremtidige generationer skal vokse op, når europæerne har været ved stemmeurnerne den 23.-26. maj. 

Formålet med filmen er at give europæerne en god grund til at stemme til det kommende EU-valg ved at få dem til at tænke på de børn, som skal leve med konsekvenserne af de politiske beslutninger, som vi voksne i dag træffer på deres vegne. 

Filmholdet mødte op på forskellige fødeafdelinger rundt omkring i Europa, blandt andet på Odense Universitetshospital, hvor de fik lov til at filme det store øjeblik. Alle fødescenerne i filmen er 100% autentiske.

Filmen er instrueret af den franske prisvindende instruktør Frédéric Planchon og er produceret af det danske firma &Co. Foruden scenerne i Danmark er den også optaget i Grækenland, Ungarn og Tjekkiet.

Vi er ikke alene

”Man siger, at vi kommer til verden alene. Men det gør vi ikke. Fra det sekund vi kommer til verden, er vi her sammen. Og kærligheden i verden vokser,”siger Cathrine i det øjeblik, en baby kommer til verden.

Filmen lægger ikke skjul på, at Europa står over for store udfordringer. Men budskabet er, at vi skal stå sammen om løsningerne:

”Hver især kan vi efterlade et aftryk, men sammen kan vi virkelig gøre en forskel.”

I skrivende stund har europæerne taget filmen til sig. Har du lyst til at se med og dele budskabet om, at det er vigtigt at stemme ved valget til Europa-Parlamentet den 26. maj i Danmark?

 

Emneord: Europa-Parlamentet, Parlamentsvalg, Europaparlamentsvalg, Europæisk samarbejde, Europabevægelsen, 290419
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også