Foto: Shutterstock

Dansk kommune styrker internetforbindelsen

Kommunen støtter lokale projekters ansøgning om at få del i Energistyrelsens bredbåndspulje.

Rebild Kommune yder tilskud til borgernes ansøgning om at få del i bredbåndspuljen, til de projekter staten vælger at støtte. Puljen, som varetages af Energistyrelsen, er en del af en politiske aftale om ”vækst og udvikling i hele Danmark”. Puljen på 100 millioner kroner skal hjælpe med at udbrede bredbåndsprojekter til landzoner og sommerhusområder.

Lynhurtigt internet til landområderne

- I Rebild Kommune vil vi gerne understøtte vores landområder, hvor mange er udfordret af dårlig internetforbindelse. Covid-19 og behovet for hjemmearbejde har gjort det særligt tydeligt, hvor vigtigt det er, at både virksomheder og private har en god dækning, udtaler borgmester Leon Sebbelin.

Energistyrelsen har udpeget områder, som har særlig dårlig dækning og som dermed er berettiget til at søge bredbåndspuljen.

- Ude lokalt har frivillige kræfter lavet en masse benarbejde for at samle tilsagn og underskrifter i nabolaget og udforme ansøgninger til Energistyrelsen. Vores bidrag som kommune er at tilbyde at yde et tilskud på 2.000 kroner per husstand til de projekter, der har ansøgt Bredbåndspuljen her i kommunen. Det kommunale bidrag gør projekterne mere attraktive for bredbåndsudbyderne og kan være med til at øge chancen for at ansøgningerne kommer igennem nåleøjet hos Energistyrelsen, udtaler Gert Fischer, udvalgsformand i KFU.

Tilskud på 2.000 kroner

I Rebild Kommune er der i år ansøgt om tilskud til otte projekter med én eller flere tovholdere på hvert projekt. Tre projekter går over kommunegrænsen og involverer både Rebild og henholdsvis Vesthimmerlands eller Mariagerfjord Kommune.

Prisen for en tilslutning varierer afhængigt af afstand mellem husene og afstand til nærmeste ’central’. Hver husstand lægger som udgangspunkt omkring 4.000 kroner for at være med i ansøgningen. Hvis der betales mere, står projektet bedre i forhold til at komme i betragtning. Den kommunale støtte på 2.000 kroner per husstand lægges oveni de 4.000 kroner.

Ikke alle kommuner yder støtter, men mange gør. Mariagerfjord og Vesthimmerland, som Rebild Kommune har overlappende projekter med, supplerer også med 2.000 kroner per husstand.

Sidste frist for ansøgninger om at få del af dette års pulje var den 26. oktober. Ansøgerne kan forvente at få svar fra Energistyrelsen midt i december. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også