Foto: Shutterstock

Dansk kommune styrker internetforbindelsen

Kommunen støtter lokale projekters ansøgning om at få del i Energistyrelsens bredbåndspulje.

Rebild Kommune yder tilskud til borgernes ansøgning om at få del i bredbåndspuljen, til de projekter staten vælger at støtte. Puljen, som varetages af Energistyrelsen, er en del af en politiske aftale om ”vækst og udvikling i hele Danmark”. Puljen på 100 millioner kroner skal hjælpe med at udbrede bredbåndsprojekter til landzoner og sommerhusområder.

Lynhurtigt internet til landområderne

- I Rebild Kommune vil vi gerne understøtte vores landområder, hvor mange er udfordret af dårlig internetforbindelse. Covid-19 og behovet for hjemmearbejde har gjort det særligt tydeligt, hvor vigtigt det er, at både virksomheder og private har en god dækning, udtaler borgmester Leon Sebbelin.

Energistyrelsen har udpeget områder, som har særlig dårlig dækning og som dermed er berettiget til at søge bredbåndspuljen.

- Ude lokalt har frivillige kræfter lavet en masse benarbejde for at samle tilsagn og underskrifter i nabolaget og udforme ansøgninger til Energistyrelsen. Vores bidrag som kommune er at tilbyde at yde et tilskud på 2.000 kroner per husstand til de projekter, der har ansøgt Bredbåndspuljen her i kommunen. Det kommunale bidrag gør projekterne mere attraktive for bredbåndsudbyderne og kan være med til at øge chancen for at ansøgningerne kommer igennem nåleøjet hos Energistyrelsen, udtaler Gert Fischer, udvalgsformand i KFU.

Tilskud på 2.000 kroner

I Rebild Kommune er der i år ansøgt om tilskud til otte projekter med én eller flere tovholdere på hvert projekt. Tre projekter går over kommunegrænsen og involverer både Rebild og henholdsvis Vesthimmerlands eller Mariagerfjord Kommune.

Prisen for en tilslutning varierer afhængigt af afstand mellem husene og afstand til nærmeste ’central’. Hver husstand lægger som udgangspunkt omkring 4.000 kroner for at være med i ansøgningen. Hvis der betales mere, står projektet bedre i forhold til at komme i betragtning. Den kommunale støtte på 2.000 kroner per husstand lægges oveni de 4.000 kroner.

Ikke alle kommuner yder støtter, men mange gør. Mariagerfjord og Vesthimmerland, som Rebild Kommune har overlappende projekter med, supplerer også med 2.000 kroner per husstand.

Sidste frist for ansøgninger om at få del af dette års pulje var den 26. oktober. Ansøgerne kan forvente at få svar fra Energistyrelsen midt i december. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.