DenOffentlige er begæret konkurs - stifter siger farvel

Kære læsere og samarbejdspartnere,

Denne besked er skrevet i chok og sorg. Efter tre måneders sagsbehandling har Sø- og Handelsretten mandag truffet beslutning om at begære DenOffentlige.dk konkurs - et medie med 10.000 daglige modtagere af nyhedsbrev og over 100.000 læsere.

Rettens afgørelse sker på foranledning af en tidligere samarbejdspartner, som blev bortvist fra DenOffentlige.dk i august 2018 efter at have misbrugt tillid og stilling. Efter bortvisningen modtog DenOffentlige.dk et krav på kompensation uden aftale, som blev sendt til Sø- og Handelsretten med en konkursbegæring.

Normalt kan en virksomhed kun begæres konkurs, hvis et krav er ubestrideligt og virksomheden er insolvent. Kravet blev både bestridt, misbruget af den betroede stilling dokumenteret, virksomheden var solvent med et positivt resultat i 2018 og med et endnu bedre 2019 i udsigt.

Ordstyrer eller inspirerende foredrag?

Nick Allentoft kan bookes som ordstyrer eller foredragsholder. Skriv til Nick.
Læs også hans bog Velfærdsillusionen. Findes som lydbog her, og som alm. bog her.  Hør uddrag og podcasts her.

Mandag har Sø- og Handelsretten besluttet, at DenOffentlige.dk skal under konkursbehandling. Der findes ikke ankemuligheder for afgørelsen. Den tidligere samarbejdspartner er i forløbet politianmeldt for falsk forklaring i retten om sin rolle i DenOffentlige.dk. Kommer politiet frem til en sigtelse for dette, vil det ikke gøre en forskel for konkursbehandlingen.

DenOffentlige udkommer således ikke længere. Virksomhedens fremtid bliver overdraget til kurator. Hvad dette betyder er uvist nu. Foreløbig er otte års arbejde og betydelige investeringer tabt. Et fuldstændig uafhængigt medie, der viste nye måder at forene læsere om gratis indhold, er lukket. 

Dette er er rædselsfuld situation at stå i for mig som stifter, ejer og leder for DenOffentlige.dk. Jeg har investeret hele mit liv i at skabe DenOffentlige.dk og derfor betyder konkursen, at jeg selv mister alt. Samtidig bliver læsere, brugere, kunder, kolleger og samarbejdspartnere, som har haft glæde af og tillid til DenOffentlige.dk, naturligvis også skuffede. Det gør mig umådeligt ked af det.

Hvad fremtiden bringer er i denne stund meget uvis.

Jeg vil gerne sig tusind tak for samarbejdet, interessen, engagementet, støtten og forståelsen til alle, der har været en del af DenOffentlige.

Mvh,

Nick Allentoft

Stifter og ansvarshavende chefredaktør

DenOffentlige.dk

 
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 258 | Events: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 21.05.19 Ledelse
  Kommunernes sygefravær stiger svagt

  Nye tal viser, at sygefraværet i kommunerne steg i 2018 efter flere års fald. Særlig sosu'er er mere syge, mens pædagoger ligger stabilt. Regioner har haft samme tal for sygefravær i årevis.

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 16.03.19 Ledelse
  Klaus Majgaard: Bryd styring op i tre rum

  Vend styringen på hovedet, lyder det fra bl.a. Anders Bondo Christensen. Jamen, hvad nu hvis vi bryder den op og skaber tre rum, hvortil styringen skal tilpasses, foreslår Klaus Majgaard.

 • 08.02.19 Ledelse
  DenOffentlige fortsætter med nye ejere og samme chefredaktør

  Denoffentlige er blevet overtaget af Media Group Denmark, som ejer og driver en række andre netmedier. Samtidig er Nick Allentoft ansat som chefredaktør.

 • 21.11.18 Ledelse
  Lejre slanker direktionen

  Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.