Foto: Steen Brogaard

DF: Undervisning i Muhammedkrisen skal være et lovkrav

Ifølge Dansk Folkeparti skal det gøres til et lovkrav at danske skoleelever undervises i Muhammedtegningerne og Muhammedkrisen.

Dansk Folkeparti mener at det skal ske i samfunds- og danskundervisningen på alle uddannelsesniveauer. Retsordfører Peter Skaarup mener at det vil gøre det lettere for undervisere hvis de ikke skal tage beslutningen, om hvorvidt der skal undervises i krisen eller ej. 

“Det er forfærdeligt, at vi har en situation, hvor en lærer ikke tør bruge Muhammedtegningerne. Derfor er der brug for, at vi siger til vores undervisere, at det er en pligt - et krav - sådan, at der ikke er nogen mulighed for at undslå sig” siger partiets retsordfører Peter Skaarup til DR. 

Gøres til lovkrav
Dansk Folkeparti mener at hvis beslutningen og overvejelsen om at undervise i Muhammedtegningerne og Muhammedkrisen tages fra underviserne og i stedet gøres til et lovkrav fra politisk hold vil man i fremtiden kunne undgå trusler mod eksempelvis undervisere. “Hvis man indfører på skrift, at Muhammedtegningerne altså er en del af undervisningen, så stiller vi lærerne stærkere over for elever eller andre, fordi de kan sige, det er ovenfra, de har fået at vide, de skal gøre det, og 'ikke noget jeg selv kan vurdere', siger Peter Skaarup. 

På alle uddannelsesniveauer 
Dansk Folkeparti mener at det skal være gældende for grundskolen, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. “Det er jo en del af Danmarkshistorien. Det er en del af vores historie, vores grundlag, at vi står fast på ytringsfriheden, uanset om det er i tale eller i tegning” Siger Peter Skaarup. På nuværende tidspunkt er det op til den enkelte underviser og vurdere om de vil undervise i emnet eller ej.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.