Foto: Shutterstock

Disse unge skal designe veteranskulptur for Forsvarsministeriet

Forsvarsministeren har besluttet at indstifte en kommunal veteranpris. Det sker for at sætte fokus på kommunernes indsats for danske veteraner og anerkende kommuner, der gør en særlig indsats.

Den kommunale veteranpris vil første gang blive uddelt i sommeren 2021. Den går til en kommune, der i særlig grad formår at løfte ansvaret for veteraner.

Forsvarsminister Trine Bramsen udtaler:

Der er stor forskel på den kommunale veteranindsats på tværs af landet. Derfor styrker jeg nu dialogen med kommunerne om deres ansvar i veteranindsatsen. Samtidig vil jeg gerne anerkende de kommuner, der gør en ekstra god indsats på området. Den nye pris vil være en synlig anerkendelse af den kommunale prioritering af veteranområdet.  

Prisen vil være placeret i den kommune, der er året veterankommune. Prisen vil blive udarbejdet af erhvervsskoleelever i samarbejde med veteraner. I den forbindelse har Forsvarsministeriet og Syddansk Erhvervsskole indledt et tæt samarbejde om design og udformning.

"For mig har det været vigtigt, at skulpturen afspejler vores veteraner. Det giver den større værdi. Derfor bliver veteraner en del af processen med tilblivelsen. Samtidig vil jeg gerne sætte fokus på den faglighed, der er i tilblivelsen af en sådan skulptur. Derfor har det været oplagt at få erhvervsfaglige kompetencer i spil. Syddansk Erhvervsskole laver i forvejen et stort stykke arbejde for veteraner – og derfor er jeg glad for at de vil være del af dette spændende projekt," siger Trine Bramsen

Direktør på Syddansk Erhvervsskole, Lars Bregnehøj siger:

De danske veteraner har vist et stort engagement for Danmark. På Syddansk Erhvervsskole har vi haft mange elever, der skal eller har været udsendte. Derfor er det oplagt for os, at bringe vores elevers kompetencer i spil til opgaven med at lave skulpturen til den kommunale veteranpris.

Afsløringen af det færdige resultat vil ske samtidigt med den første uddeling af prisen som Årets Veterankommune.

Senere på året vil der komme mere information om Årets Veterankommune, herunder hvornår og hvordan, man indstiller en kommune til prisen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.