Foto: Shutterstock

Disse unge skal designe veteranskulptur for Forsvarsministeriet

Forsvarsministeren har besluttet at indstifte en kommunal veteranpris. Det sker for at sætte fokus på kommunernes indsats for danske veteraner og anerkende kommuner, der gør en særlig indsats.

Den kommunale veteranpris vil første gang blive uddelt i sommeren 2021. Den går til en kommune, der i særlig grad formår at løfte ansvaret for veteraner.

Forsvarsminister Trine Bramsen udtaler:

Der er stor forskel på den kommunale veteranindsats på tværs af landet. Derfor styrker jeg nu dialogen med kommunerne om deres ansvar i veteranindsatsen. Samtidig vil jeg gerne anerkende de kommuner, der gør en ekstra god indsats på området. Den nye pris vil være en synlig anerkendelse af den kommunale prioritering af veteranområdet.  

Prisen vil være placeret i den kommune, der er året veterankommune. Prisen vil blive udarbejdet af erhvervsskoleelever i samarbejde med veteraner. I den forbindelse har Forsvarsministeriet og Syddansk Erhvervsskole indledt et tæt samarbejde om design og udformning.

"For mig har det været vigtigt, at skulpturen afspejler vores veteraner. Det giver den større værdi. Derfor bliver veteraner en del af processen med tilblivelsen. Samtidig vil jeg gerne sætte fokus på den faglighed, der er i tilblivelsen af en sådan skulptur. Derfor har det været oplagt at få erhvervsfaglige kompetencer i spil. Syddansk Erhvervsskole laver i forvejen et stort stykke arbejde for veteraner – og derfor er jeg glad for at de vil være del af dette spændende projekt," siger Trine Bramsen

Direktør på Syddansk Erhvervsskole, Lars Bregnehøj siger:

De danske veteraner har vist et stort engagement for Danmark. På Syddansk Erhvervsskole har vi haft mange elever, der skal eller har været udsendte. Derfor er det oplagt for os, at bringe vores elevers kompetencer i spil til opgaven med at lave skulpturen til den kommunale veteranpris.

Afsløringen af det færdige resultat vil ske samtidigt med den første uddeling af prisen som Årets Veterankommune.

Senere på året vil der komme mere information om Årets Veterankommune, herunder hvornår og hvordan, man indstiller en kommune til prisen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.06.21 Social
  Efter fire ugers sit-in protest begynder syriske demonstranter nu sultestrejke foran Christiansborg

  I lørdags d 12 juni gik en stor demonstration gennem byens gader. “Listen to us, listen to us, Danmark for alle og Syrien, ikke sikker”, lød råbene. Det var den anden store demonstration til støtte for den syriske sit-in protest, som nu i næsten fire uger har samlet hundredevis af syrere fra hele landet på Christiansborgs Slotsplads, deriblandt er nogle udvisningstruede.

 • 10.06.21 Social
  Rekrutteringskrise kræver national handlingsplan

  Pædagogandelen falder over hele landet. Ambitionerne om flere pædagoger til børnene og højere kvalitet i daginstitutionerne risikerer dermed at kuldsejle, allerede inden vi er kommet i gang.

 • 08.06.21 Social
  Flere danskere køber kopivarer uden at vide det, når de handler på nettet

  Knap hver femte mellem 15 og 24 år køber kopivarer uden at vide det, når de handler tøj, sko og makeup på nettet, og risikerer både at støtte organiseret kriminalitet og udsætte sig selv for fare.

 • 07.06.21 Social
  Fængselsbetjent overfaldet i dansk fængsel

  ”Vores advarsler blev overhørt”. Sådan lyder kritikken fra Fængselsforbundet, efter en kvindelig fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel.

 • 04.06.21 Social
  Vedtager ny lov: Skal regulere tech-giganter

  Et stort flertal i Folketinget har i dag vedtaget lovforslaget om ophavsret. Danske medier får nu retten til at lave kollektive aftaler med tech-giganter, som Facebook og Google, og kræve betaling for brugen af nyheder. Loven betyder også, at onlinedelingsplatforme, fx YouTube, fremover skal indgå aftaler med rettighedshaverne, hvis de vil vise musik eller videoer.