Foto: DR

DR kommer med historisk ændring

Danskerne er så småt indforståede med, at vi kommer til at kæmpe mod corona langt inde i 2021.

DR har indstillet sig på, at man ikke kommer til at fylde en arena med tusindvis af danskere, når der bliver afholdt Dansk Melodi Grand Prix 2021. 

Melodi Grand Prix bliver ellers forbundet med de helt store scener, herunder Gigantium i Aalborg, Boxen i Herning og senest den mennesketomme Royal Arena i København.

Det skriver Ekstra Bladet.

Bliver ikke så voluminøst

Det kommende Grand Prix bliver dog langt fra så voluminøst. 

Det vil i stedet blive afviklet i Studie 5 i DR Byen, som man blandt andet bruger til 'X Factor'. 

Det er dog ikke den eneste nedskæring i det kommende show. Der vil også blive skåret i antal sange fra 10 til otte. Det er en historisk ændring af det ellers meget velkendte koncept. 

"I 2021 skal Dansk Melodi Grand Prix på grund af corona gennemføres i en ny og mindre arena, end vi har været vandt til fra de tidligere år og uden det store publikum, der også har kendtetegnet showet tidligere," siger talsmand for Grand Prix'et, Gustav Lürzhøft, til Ekstra Bladet. 

Eurovision blev udskudt

Vinderne af Grand Prix'et i 2020, Ben & Tan, kom alligevel ikke til Eurovision Song Contest i Rotterdam, da det er blevet udskudt et år.

Det er endnu uvist, om det store show får lov at stå til maj. 

Gustav Lüthøft er dog sikker på, at det ikke bidrager til, at sangskrivere af den grund vil have mindre lyst til at bidrage til Dansk Melodi Grand Prix 2021.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Kultur
  Ny undersøgelse: Bykommuner i bund og Fanø i top

  Hvis man kunne værdisætte naturen i din kommune med ét tal, hvad ville det så være? Det har forskere på Aarhus Universitet regnet på og kåret Danmarks mest og mindst biodiverse kommuner.

 • 19.02.21 Kultur
  1 ud af 3 danskere vil gøre det mindre i fremtiden

  Coronakrisen ændrer vores flyvevaner, for knap hver tredje dansker vil flyve mindre, når pandemien er fortid, viser en ny befolkningsundersøgelse

 • 17.02.21 Kultur
  Danmark får endnu en verdensrekord - Dette bruger vi flest penge på

  Det globale salg af økologiske fødevarer har aldrig været større. I 2019 rundede det 106 mia. euro, og danskerne lægger sig igen forrest. Ikke alene har Danmark den største økologiske markedsandel. Danskerne er nu også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Det fremgår af en ny international rapport, som offentliggøres i dag.

 • 10.02.21 Kultur
  Nye kulturaftaler skal løfte kulturen i hele landet

  I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

 • 05.02.21 Kultur
  Sne i Danmark: Her er der skispor

  Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.