Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sværmer hvepsene om din bil? Dette kan være årsagen

Dyr

26/05/2023 14:04

J. Bøgen

De irriterende insekter synes at have en forkærlighed for en bestemt type køretøj.

Der er en bestemt type køretøj, de irriterende insekter synes at have en forkærlighed for.

Det er et usædvanligt fænomen, men hvepse synes at elske hvide biler. Men hvorfor forholder det sig sådan? Og kan de lide alle biler? Og er det hele bare lidt af en skrøne?

Hvepse er bestøvende insekter, der kan lide blomster og nektar, så hvorfor er de så tiltrukket af din hvide bil? Årsagen er, at hvepse tiltrækkes af bestemte farver, og hvid er en af ​​disse farver.

Så en logisk grund ville være, at fordi bilen er hvid, ville hvepsen blive tiltrukket af den på samme måde, som den tiltrækkes af hvide blomster. Det skriver Pests Banned.

Hvorfor kan hvepse lide biler?

Nogle gange bliver dyr tiltrukket af noget meget simpelt. De er besat af visse genstande, der blot er hverdagsgenstande, men for dem er de interessante.

Nogle gange er det dog svært at finde ud af årsagen bag deres besættelse, men ofte minder genstanden et dyr besættelse af det på en eller anden måde om noget i naturen.

En hveps elsker på samme måde biler, og der eksisterer flere antagelser om, hvorfor en hveps er tiltrukket af en bil.

Varme

Du har ofte set visse dyr på eller under din bil, når vejret er koldt, fordi bilens varme hjælper dem med at holde varmen. Det samme kan siges om hvepse, da bilens varme nok er hovedårsagen til, at der altid er så mange hvepse på din bil.

Bilens varme giver også hvepsene den nødvendige varme til et fremragende område til at lave bo.

Du vil bemærke hvepsene præcist omkring området i nærheden af ​​bilens forende/grillen. Hvepsene tror nemlig, at varmen fra motoren er kropsvarmen fra et rovdyr, så de går ofte efter forenden på bilen.

Lugte

Når bilen og vejret er varmt, vil genstandene i bilen begynde at afgive lugte afhængigt af, hvad der er inde i bilen.

Duften kan være ny billak eller eventuelle rester, du har glemt at komme af med. Sodavandsdåsen eller de resterende pommes frites, du efterlod i din bil, kan begynde at lugte og tiltrække masser af hvepse.

Den blomstrende eller frugtagtige duft fra en bilfrisker kan være en anden grund til, at hvepse bliver tiltrukket af din bil.

Alt med en frugtagtig duft vil tiltrække hvepse, fordi hvepse lever af moden frugt og nektar og er bestøvere, så de vil blive tiltrukket af alle dufte, der ligner blomster og frugter.

Søger efter trusler

Hvis du har parkeret din bil i nærheden af ​​et hvepsebo, vil hvepsene forsøge at svæve rundt om den og tjekke, om det er en trussel mod dem og deres bo. Hvepse laver deres reder i lukkede områder såsom lofter, skure, hulrum i vægge, tage, garager og andre lukkede skyggefulde områder.

De foretrækker steder, der er sikre og har nok skygge. Hvis du har parkeret din bil i områder som disse, vil hvepsene se på din bil tæt på for at sikre, at den ikke er en trussel.

Hvis du har ladet nogle vinduer stå åbne, vil hvepsene forsøge at komme ind i din bil for at undersøge nærmere.

Ofte undlader de hvepse, der kommer ind i bilen, at komme ud, så de summer rundt. De bliver ofte trætte af konstant at forsøge at flygte, så de gemmer sig under sæderne eller på sædets folder. Hvis du ser en træt hveps, skal du åbne vinduet og hjælpe den med at komme ud.

Insekter

Hvepse er hovedsageligt insektædende og lever af en lang række insekter, såsom snudebiller, bladlus, larver, larver, myg og mange flere. Hvepse er også ådselædere og lever af de døde, hvis de får en chance.

Din bil kan være et af de steder, hvor de kan finde mange døde insekter og nogle gange også levende insekter.

Flere insekter kan sætte sig fast på din bils dæk eller forrude. Enhver gnaver eller lille dyr kan også sætte sig fast i dækkene. Enhver lugt, som disse døde insekter eller gnavere udsender, vil tiltrække hvepse til din bil.

Dette sker normalt, når din bil ikke har været vasket i et stykke tid. Hvis du ønsker, at din bil ikke skal være et hvepsefodrende vanvid, skal du vaske den fra tid til anden, så der ikke er nogle døde insekter på den.

Redeområde

Biler er varme nok til at være et passende område for et bo for hvepse. Det komplekse kammer under hætten, kombineret med varmen, vil få hvepse til at tro, at dette område er velegnet til et bo.

Mest Læste

Annonce