Foto: Shutterstock

Efter fremrykkelse: Nu får Danmark ekstra vaccinedoser

EU Kommissionen har indgået aftale med Pfizer/BioNTech om af fremrykke leveringen af 50 mio. ekstra vaccinedoser til andet kvartal af 2021. De vil blive fordelt efter pro rata, hvilket betyder, at Danmark vil modtage ca. 650.000 ekstra vaccinedoser i andet kvartal af 2021.

De 50 mio. vaccinedoser, som EU ifølge den oprindelige aftale først skulle have modtaget i fjerde kvartal af 2021, ankommer allerede fra april. Det sker efter, at EU Kommissionen har indgået aftale med vaccineproducenten Pfizer/BioNTech om at fremrykke leverancerne, oplyser EU Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, til et pressemøde onsdag eftermiddag.

Sundhedsminister, Magnus Heunicke siger:

”Accelerationen af leveringerne fra Pfizer/BioNTech er rigtig gode nyheder for den vaccineudrulning som sker i Danmark i disse uger og måneder. Vaccinationen af borgere over 50 år er en vigtig milepæl i aftalen om genåbning, som regeringen har indgået med Folketingets partier. Derfor er de 650.000 Pfizer/BioNTech doser et betydeligt rygskub til den danske vaccineindsats, på samme dag som AstraZenecas vaccinekandidat er taget ud af det danske vaccinationsprogram.”

Fremrykningen af de 50 mio. vacciner betyder, at EU samlet får 250 mio. vaccinedoser fra Pfizer/BioNTech i andet kvartal. De første af de fremrykkede leverancer vil ankomme til EU allerede i april.

995.672 danskere har påbegyndt vaccination pr. dags dato, og tallet forventes at runde 1 mio. borgere i morgen torsdag den 15. april. Samtidig har 467.955 – det vil sige otte procent – af danskerne færdiggjort vaccination.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne