Foto: Shutterstock

Efter godt nyt: Nu vil partier have genåbnet

Direktør for Statens Serum Institut, Henrik Ullum, fortæller at man er langt fra de prognoser, som SSI havde regnet sig frem til i forbindelse med den første genåbning.

Statens Serum Institut kom med en ganske god nyhed i går aftes, da direktør Henrik Ullum meldte ud, at smitten følger et mere gunstigt scenarium end det som Statens Serum Institut havde forventet.

Da de lavede deres udregninger i forbindelse med den første genåbning i februar, lød prognosen på, at der ville være 870 indlagte midt i april på grund af genåbningen.

Dette ser dog slet ikke ud til at blive tilfældet, og det er rigtig godt nyt.

“Heldigvis har smitteudviklingen fulgt et af de mere gunstige scenarier vores modellører regnede på. Så lige nu har vi ikke kurs mod 870 indlagte i midt april,” lyder det fra Henrik Ullum på Twitter.

De seneste nyheder betyder også, at flere partier kræver en større genåbning af Danmark hurtigst muligt.

Ifølge Ekstra Bladet så sætter SF blandt andet pres på, at der allerede åbnes skoler fra på mandag, mens også Venstre vil have gang i skoler og de liberale erhverv igen.

Han fortæller til Ekstra Bladet, at der både bør åbnes skoler, efterskoler og højskoler samt de liberale erhverv. 

“Det får mig til at slutte, at nu må vi se at få sat gang i genåbningen. For os handler det om at få alle børn tilbage i skole, åbnet efterskoler og højskoler, og så de liberale erhverv,” lyder det fra Venstres sundhedsordfører Martin Geertsen til Ekstra Bladet.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.