Foto: Shutterstock

Efter krænkede adfærd: Mette Frederiksen beklager dybt

Statsminister Mette Frederiksen (S) kommenterer nu på de syv kvinder, der i Socialdemokratiet har følt sig krænket af en ansat i partiet.

De syv beretninger om krænkelse i Socialdemokratiet, dækker over at kvinder er blevet slikket i øret og at de har følt sig presset til at have samleje med vedkommende. Manden arbejder ikke længere i partiet. Mette Frederiksen har tidligere givet fuld opbakning til de kvinder, der trådte frem med deres historier. Hun har dog efterfølgende fået kritik, for ikke at have udtalt sig, om de konkrete sager, det beklager hun nu: “Jeg beklager dybt de oplevelser, de (kvinderne red.) har haft. Jeg har gjort klart fra start, at man skal opføre sig ordentligt i og omkring Socialdemokratiet, og at det er et fælles ansvar, at der er et arbejdsmiljø, som vi alle sammen kan holde ud at være i. Så jeg er både ærgerlig over og ked af, at der er nogen, der har haft de oplevelser.” Det siger Mette Frederiksen på et pressemøde. 

Efterlyser at Mette Frederiksen træder frem
Flere af de krænkede kvinder har efterlyst at Mette Frederiksen træder frem. Da den daværende overborgmester Frank Jensen (S) trak sig fra sin post, sidste år, efter flere krænkelser, sagde Mette Frederiksen at hun “bakker op om alle de kvinder, der nu siger fra.” Det mener en af de krænkede kvinder ikke at Mette Frederiksen lever op til. Til den kritik svarer Mette Frederiksen “Jeg har svært ved at se andet, end at man i disse sager skal have en ordentlig ramme, hvor der er retssikkerhed for alle implicerede parter og kan kun opfordre til, at man bruger advokatordningen. Man er selvfølgelig i sin fulde ret til at give sine holdninger til kende og dele sine erfaringer i offentligheden.”

Ikke længere ansat i partiet
Flere af de krænkede kvinder, har netop klaget over Socialdemokratiets håndtering af sagen. De er stået frem i blandt andet tv-dokumentarer om krænkelser og fortæller at de aldrig er blevet kontaktet af Socialdemokratiet efterfølgende. Den pågældende mand, er ikke længere ansat i partiet, efter at han selv har forladt partiet frivilligt. Det oplyser BT.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.