Foto: Shutterstock

Efter nye anbefalinger: Virksomheder bag vaccine advarer

Ifølge de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, så kan der gå op til seks uger mellem første og anden dosis af corona-vaccinen.

Ifølge de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, kan der gå op til seks uger mellem, at man får første og anden vaccine mod coronavirus. Det oplyser direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

“Vi har sammen med lægemiddelstyrelsen kigget ned i dokumentationen for både Pfizer- og også Modernavaccinen, som vi forventer, bliver godkendt snart. Her kan vi se i dokumentationsgrundlaget, at man kan gå op til seks uger mellem hvert stik. Det skriver vi i vores opdaterede retningslinjer,” fortæller han.

BioNTech og Pfizer melder ud

Det er dog imidlertid ikke helt sådan, at meldingen fra BioNTech og partneren Pfizer lyder. Næsten samtidig med Sundhedsstyrelsens nye melding, er der nemlig også kommet en melding fra de to virksomheder der i fællesskab har udviklet vaccinen - og den har en lidt anden lyd. Virksomhederne meddeler nemlig at de ikke råder over dokumentation for, at vaccinen fortsat beskytter mod coronavirus hvis den gives senere end det er testet. Det skriver Reuters.

Vaccinen er af BioNTech og Pfizer blevet testet af titusinder af forsøgspersoner, hvor der er anvendt tre uger mellem første og anden vaccinestik. 

“Vaccinens sikkerhed og effektivitet har er ikke blevet evalueret med forskellige dosisintervaller, eftersom hovedparten af forsøgsdeltagerne modtog den anden dosis inden for det vindue, der er specificeret i udformningen af studiet,” lyder det fra de to medicinalselskaber.

Det er ikke kun i Danmark at det er besluttet, at forlænge tiden mellem de to vacciner. I sidste uge besluttede de britiske myndigheder at forlænge tiden fra første til anden vaccine til 12 uger. Her er håbet at man kan vaccinere flere og dermed opnå en vis immunitet efter kun et vaccinestik.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne