Foto: Shutterstock

Ekspert: Giv afviste asylansøgere et beløb

Ifølge TV2 er 40 procent af de udlændinge som er udvist ved dom eller tålt ophold, forsvundet.

Katrine Syppli Kohl, med en ph.d i sociologi og forsker ved Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd foreslår at afviste asylansøgere får penge for at rejse hjem. 

Tilbyd dem et beløb
Myndighederne ved ikke hvor 40 procent, at de i alt 459 udlændinge, som er udvist ved dom, eller opholder sig i Danmark på tålt ophold, befinder sig. Katrine Syppli Kohl har talt med en række beboere på udrejsecentre i landet. Hun foreslår at en af mulighederne, for at motivere udvisningsdømte til frivilligt at rejse hjem, i stedet for at de forsvinder, kunne være at tilbyde dem et beløb. “Det kunne være penge til at rejse hjem med i lommen. Det kunne være andre former for etableringsstøtte i hjemlandet” siger Katrine Syppli Kohl til TV 2.

Gemmer sig for myndighederne
En af de 180 personer der er forsvundet for myndighederne er 40-årig mand fra Iran. TV 2 har fundet manden og talt med ham. Han vil ikke rejse ud af Danmark og han har tidligere boet fire år på Udrejsecenter Kærshovedgård. Nu gemmer han sig for myndighederne i en kælder et sted i Danmark. “Jeg er træt. Jeg vil gerne møde andre mennesker. Jeg er syg… Jeg kan ikke bo på Kærshovedgård. Jeg har boet der i fire år. Det er nok” siger han til TV 2.

Send dem i fængsel
De politiske partier på Christiansborg har også forslag til, hvordan myndighederne udgår at de udvisningsdømte forsvinder. Dansk Folkeparti foreslår at sende udvisningsdømte i fængsel. Socialdemokraterne foreslår også at udviste udlændinge, der ikke overholder deres meldepligt, straffes med fængsel. Der er netop fra politisk side indført en ny lovgivning, der gør det muligt at straffe folk, der ikke overholder deres meldepligt i to dage, med 60 dages fængsel.

Ny hjemrejselov
Der er der indført en ny lovgivning, der belønner mennesker økonomisk for at rejse tilbage til deres hjemlande. Tirsdag den 1. juni træder den nye hjemrejselov i kraft. I den lovgivning kan asylansøgere, der har fået der asylansøgning afvist få en bonus på 20.000 kroner, hvis de rejser frivilligt hjem. De 20.000 kroner, kan dog ikke ansøges af folk, der er udvist ved dom. Det skriver TV 2. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.