Foto: Shutterstock

Eksperter: Tvangsudsendelser af syriske flygtninge kan ikke ske uden samarbejde med Assad

Regeringen har ikke planer om at samarbejde med Bashar al-Assad, Syriens diktator, omkring tvangsudsendelser af syriske flygtninge i Danmark.

Twitter skriver Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund. “Inden panikken breder sig: Regeringen har ingen planer om at begynde at samarbejde med Assad om tvangsudsendelser. Vi står sammen med vores allierede i EU og USA om at lægge pres på Assad-regimet og der er ikke noget nyt under solen,” 
 
Tager gerne drastiske skridt over for syriske flygtninge
Denne udmelding kommer i kølvandet på udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfayes (S), melding om at regeringen gerne tager drastiske skridt over for de syriske flygtninge i Danmark ved “hurtigst muligt” at skabe “mulighed for tvangsmæssige udsendelser til Syrien”.
“Regeringen er i dialog med vores nærmeste partnere om hurtigst muligt at skabe mulighed for tvangsmæssige udsendelser til Syrien,” blev det udtalt i et folketingssvar fra Mattias Tesfaye.
 
Kritik fra støttepartier
Denne melding har fået flere af regeringens støttepartier op af stolen. De Radikales udlændingeordfører, Kristian Hegaard, kalder det til Berlingske for “helt nyt”, “enormt skræmmende” og “dybt chokerende”, Enhedslistens udlændingeordfører, Rosa Lund, kalder det “nye, ubehagelige toner” og SF’s udlændingeordfører, Carl Valentin, er “meget bekymret”.
 
Der skal være en aftale med Assad
Over for Berlingske påpeger eksperter, at Danmark ikke kan tvinge syriske flygtninge tilbage uden en aftale med landets diktator Assad. Kristian Hegaard mener derfor, at regeringens undersøgelse om tvangsmæssige udsendelser til Syrien ligner en “håndsrækning til Assad”.
“Der er dog ikke noget, der tyder på, at tvangsmæssige udsendelser til Syrien kommer til at ske i den nærmeste fremtid,” siger Mattias Tesfaye til Berlingske.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.