Foto: Shutterstock

Ekspertrapport: Smitten topper om lidt

Ifølge regeringens ekspertgruppes beregninger vil smitten stige lidt endnu, og den vil toppe om lidt, men det varer ikke længe, for om lidt vil den falde igen.

Sådan vurderer ekspertgruppen det, forud for de forestående forhandlinger om en yderligere genåbning. De i ekspertgruppen kommet frem til, at smitten med de nuværende restriktioner, vil toppe midt i juni, og altså om en uge. Det skriver DR.

Smitten falder kraftigt
I slutningen af juni vil antallet af nye smittede falde kraftigt. Eksperterne har vurderet at smitten vil falde, i kraft af at skoleferien begynder.  De vurderer at vi i august måned kan se frem til at landet kun har 100 daglige smittetilfælde. 

Restriktioner skal bibeholdes
For at disse tal kan holde stik, om kun 100 nye daglige smittetilfælde, er det en forudsætningen at den lokale nedlukningsmodel, brugen af coronpas og brugen af mundbind bibeholdes. Det fremgår af rapporten at der er usikkerheder, og at de ikke kan love et så lavt smittetal, når efteråret rammer. 

Drøftelser om genåbning senere i dag
Senere i dag mødes partierne i Folketingssalen, for at drøfte en yderligere genåbning. Her har flere partier netop krav om, at mundbind og coronapas udfases. På baggrund af de nye beregninger, vil de altså kun kunne holde, såfremt at vi fastholder flere af de nuværende restriktioner

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Sundhed
  Statens Serum Institut advarer danskerne

  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut og opfordrer dig til at klikke på et link, så lad vær med at klikke på det.

 • 17.06.21 Sundhed
  Stort fald i indlagte med COVID-19

  Siden starten af juni er antallet af indlagte patienter med COVID-19 på landets sygehuse faldet markant.

 • 17.06.21 Sundhed
  Indkalder til pressemøde

  Sundhedsstyrelsen indkalder til pressemøde i dag klokken 12.

 • 16.06.21 Sundhed
  Nu genåbner populær gade

  Epidemikommissionen har indstillet, at nedlukningen af serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade kan ophæves efter udløbet af 14 dages nedlukning svarende til fra d. 17. juni. Denne indstilling har regeringen valgt at følge, hvilket betyder at serveringsstederne fra torsdag igen kan åbne dørene for gæster. Ophævelsen sker på baggrund af faldende smittetal.

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.