Foto: Shutterstock

Endelig aftalt: På dette tidspunkt kan man bestille de sidste indefrosne feriepenge

Lønmodtagerne kan få deres resterende indefrosne feriepenge udbetalt. Det fremgår af en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet. Man kan bestille pengene fra marts 2021.

Onsdag den 2. december 2020 er der indgået en bred politisk aftale, der betyder, at lønmodtagerne kan få udbetalt de sidste op til ca. to uger af deres indefrosne feriepenge. Dem, der ikke har hævet nogen af deres feriepenge, kan hæve op til fem ugers feriepenge på én gang.

Partierne er enige om, at udbetalingen skal finde sted fra marts 2021, som er det tidligst mulige tidspunkt, de indefrosne feriemidler kan opgøres og udbetales.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

"Jeg er glad for, at der nu er landet en aftale, der kan bidrage til at øge danskernes forbrug. Over to millioner borgere har allerede fået udbetalt en del af deres feriepenge, og jeg håber, at interessen er lige så stor for at få de sidste penge ud. Det er der behov for på grund af coronaen, som er gået ud over dele af vores erhvervsliv."

"Vi skal ikke bestemme, hvad folk gør med deres penge, men formålet med aftalen er at sætte skub i den danske økonomi, så jeg appellerer igen til, at borgerne vil bruge feriepengene lokalt, så de også kommer danske virksomheder og butikker til gavn."

Udbetalingen af de resterende feriemidler bliver baseret på indberetningerne fra arbejdsgiver. Det vil som i efteråret 2020 være frivilligt, om man vil have sine feriepenge udbetalt, og de bliver beskattet som almindelig indkomst. Udbetalingen vil ikke medføre fradrag i indkomstoverførsler mv.

Staten lægger ud for udbetalingen, så arbejdsgiverne fortsat kan vælge mellem at indbetale midlerne til feriefonden, eller beholde de indefrosne feriemidler som likviditet i virksomheden. Hæver man ikke de indefrosne feriepenge, bliver de stående i LD Fonde, som i dag administrer de indefrosne feriepenge. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.04.21 Social
  Ny undersøgelse af arbejdsmiljø: Især unge er udsatte

  1 ud af 4 unge, der bringer mad ud, har været ude for en arbejdsulykke det seneste år. Men det er uklart, hvem der har ansvaret for arbejdsmiljøet, når opgaven er formidlet via en digital platform, viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

 • 20.04.21 Social
  Mange mønsterbrydere bruger kurser og voksenuddannelse som springbræt

  HF-enkeltfag og grundskolefag for voksne er en vigtig mellemstation for unge med ufaglærte forældre, der vil gennemføre en ungdomsuddannelse, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det er vigtig viden, når vi som samfund skal sørge for, at flere unge får en uddannelse, mener chefanalytiker

 • 19.04.21 Social
  Skoler tog imod enorm mængde værnemidler: Sådan er det gået

  Store mængder af hurtigtest, værnemidler og håndsprit blev i løbet af påskeugen sendt ud til skoler og uddannelsesinstitutioner, så de kunne blive klar til at tage imod deres elever og studerende i et nyt set-up med superviseret selvtest. Status efter en uges skolegang er, at den store logistiske øvelse er gået over al forventning.

 • 19.04.21 Social
  Overbevisende ”ja” til OK21 fra lærerne

  Overenskomstforhandlingerne er netop afsluttet for lærere ansat i kommuner og regioner. 85,7 % har stemt ja til forliget.

 • 16.04.21 Social
  Godt nyt til selvstændige: Ny kompensation

  Regeringen har sammen med et bredt flertal af Folketingets partier besluttet at, selvstændige mv., som har fået udbetalt under 250.000 kr. på kompensationsordningen for selvstændige, kan få kompenseret 80 pct. af revisorudgifterne i forbindelse med efterkontrol.