Dagen igennem har der været tomt ved blandt andet Vaccinecenter Aarhus. Foto: Presse-fotos.dk

Er du også ramt? - Fejl i e-Boks spænder ben for vaccinationer

En fejl spænder nu ben for det omfattende arbejde med at få corona-vaccineret danskerne.

Et brev fra Statens Serum Institut til borgerne om vaccination er blevet forsinket på grund af tekniske vanskeligheder med e-Boks. Det nu er gået igennem og forventes at ramme de første borgere i løbet af tirsdag eftermiddag.

Det fortæller instiuttet selv. Konsekvensen blev, at testcentret i Aarhus har været tomt for borgere tirsdag. 

Det oplyses også, at Statens Serum Institut i går aftes har startet invitation via e-Boks af den første gruppe af sårbare, hjemmeboende borgere, som modtager personlig og praktisk hjælp.

Brevene bliver sendt ud i takt med, at der modtages vacciner, og regionerne opretter tider i de kommende dage og uger.

Til at starte med er der blevet oprettet i alt 8.000 tider i denne uge. Samtidig er der tilsvarende blevet sendt invitationer ud til borgere i 7 kommuner Konkret drejer det sig om Købehavn Kommune, Rebild, Aarhus, Kolding, Solrød, Køge, Greve.

Forsinket

E-Boks-brevet blev dog forsinket i dag på grund af tekniske vanskeligheder, men borgerne har nu modtaget invitationerne og kan begynde at booke tider.

De syv kommuner er blevet orienteret om, at borgerne er inviteret, og de kan nu gå i gang med at hjælpe borgere med at booke transport og tid mv.

Også sårbare borgere med funktionsnedsættelse og behov for personlig og praktisk hjælp i alle landets øvrige kommuner vil i kommende dage og uger bliver oprettet og modtage invitation til vaccination via e-Boks.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne