Foto: Creative Commons
Foto: Creative Commons

Alm. Brand køber Codan for 12,6 milliarder

Erhvervsliv

11/6/21 12:20

LTT

Det næststørste forsikringsselskab på det danske marked er nu skabt, det sker mellem en fusion af Alm. Brand og Codan.

Det sker efter at Alm. Brand køber Codans danske forsikring for 12,6 milliarder kroner. Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen. Det største selskab i Danmark er Tryg. Sælgerne af Codan er Tryg og det canadiske selskab Intact. Tryg accepterede et salg af Codan, fordi at konkurrencemyndighederne ikke ville give grønt lys til en fusion af Tryg og Codan. Det oplyser Ekstra Bladet 

22,5 procent af markedet
Tryg er Danmarks største forsikringsselskab med omkring 22,5 procent af markedet. Codan og Alm. Brand har knap ni procent af markedet hver. Fusionen af de to selskaber, skal nu vurderes af konkurrencemyndighederne. Det ventes ikke at fusionen bliver bremset. 

700.000 kunder
“Med aftalen forener vi to velrenommerede danske forsikringsselskaber og bliver én stor, stærk dansk forsikringskoncern med mere end 700.000 kunder og en klar ambition om at levere markedets bedste løsninger til kunderne,” siger Alm. Brands administrerende direktør Rasmus Werner Nielsen i en kommentar.

Besparelse på omkring 600 millioner kroner
Alm. Brand forventer at fusionen, vil kunne give dem besparelser på omkring 600 millioner kroner årligt, i form af besparelser på administration, it, indkøb og husleje. De oplyser ikke hvor mange stillinger de vil nedlægge. 

Fusionen ventes at falde endeligt på plads i 2022

 

Annonce