Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dansk erhvervsliv har modtaget 36 milliarder kroner fra staten

Erhvervsliv

27/5/21 8:46

LTT

Brian Mikkelsen, Dansk Erhvervs administrerende direktør og tidligere Konservativ topfigur meldte den 23. maj ud, i mediet ‘Finans’ om den kompensation dansk erhvervsliv har fået udbetalt under coronakrisen, som løber op i 36 milliarder kroner, at han ikke køber den med, at de er blevet hjulpet.

Til Finans sagde Brian Mikkelsen "Jeg køber ikke den med, at vi er blevet hjulpet. Hjælpepakkerne er kompensation for ekspropriative indgreb fra politisk side i form af restriktioner og nedlukninger." 

Har holdt hånden under mange arbejdspladser
Netavisen Pio har efterfølgende spurgt Brian Mikkelsen, om Dansk Erhverv ingen tak har til samfundet for den kompensation de har modtaget under coronakrisen Brian Mikkelsen er dog blødt op i sin udmelding og til Netavisen Pio skriver han: ”Der er ingen tvivl om, at Folketingets kompensationspakker har holdt hånden under mange arbejdspladser i Danmark. Dansk Erhverv kvitterer naturligvis for dette. Vi har overordnet set haft et godt samarbejde med partier og regeringen under coronakrisen, og det vil vi gerne rose for. Vi påpeger bare i al stilfærdighed, at pakkerne er udløst som følge af restriktioner, hvorfor der er tale om kompensation,” 

Har sikret 44.200 job
Brian Mikkelsen understreger derudover for mediet at lønkompensationsordningerne har været med til at sikre 44.200 job. ”En analyse fra Dansk Erhverv viser, at lønkompensationsordningen har været med til at sikre 44.200 danskeres job. Dertil ville yderligere 20.300 privatansatte lønmodtagere have mistet jobbet, hvis ikke virksomhederne havde holdt på medarbejderne og i stedet havde tilpasset medarbejderstaben til den massive nedgang i produktionen. Man kan roligt sige, at virksomhederne har udvist et imponerende samfundsansvar,” skriver Brian Mikkelsen til Netavisen Pio.

 

Annonce