Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dansk Sygeplejeråds formand: ‘Sundhedsvæsnet vil kunne komme til at lide voldsomt’

Erhvervsliv

14/6/21 11:35

LTT

Tidligere i dag offentliggjorde Dansk Sygeplejeråd (DSR), deres medlemmers stemmer, på en igangværende konflikt om et nyt forslag i en ny overenskomst.

Medlemmerne, sygeplejerskerne har den seneste tid, skulle tage stilling til, hvorvidt de ønskede at sige ja til et nyt forslag i en ny overenskomst. I dag, ved middagstid, fremlagde Grete Christensen, formand for DSR sygeplejerskernes svar. Sygeplejerskerne har stemt nej til den nye overenskomst, og det betyder nu, at de vil gå i strejke natten til lørdag, hvis ikke man finder en aftale inden da. På pressemødet sagde Grete Christensen “når vi siger tingene pænt og stille og roligt, bliver vi ikke hørt af Christiansborg og arbejdsgiverne.” Dermed er hun sikker på, at med den kommende strejke, vil Christiansborg og arbejdsgiverne blive lydhøre, da sundhedsvæsnet vil kunne komme til at lide voldsomt, når lidt over 5000 sygeplejersker går i strejke. På pressemødet sagde hun “jeg er sikker på, at der er nogen, som sidder og tænker, puha det bliver hårdt.” Det skriver TV 2.

Grete Christensen fortæller, at hun ikke forventer, at der kommer et regeringsindgreb. Et regeringsindgreb betyder at regeringen har mulighed for at gribe ind, ved overenskomstkonflikter, hvis parterne ikke når til enighed. 

Det kan i sidste ende blive enden af det, når sygeplejerskerne går i strejke natten til lørdag.

 

Annonce