Foto: Shutterstock

Det bliver dyrere og dyrere

Erhvervsliv

03/05/2021 10:28

Theis

I hvert fald et marked stortrives for tiden, fortælles det nu.

Virkelig dyre boliger og især lejligheder med et prisskilt på over 20 millioner kroner plejer ikke at være det, man ser allermest af på det danske boligmarked.

Men der er dog blevet kortere og kortere mellem dem de seneste par år - det viser udbudsdata fra boligportalen Boliga.dk.

I året første knap fire måneder er der nemlig kommet over dobbelt så mange ejerlejligheder og 30 procent flere villaer til salg med prisskilte, der lyder på over 20 millioner kroner.

Hidtil i år er 28 ejerlejligheder og 100 villaer landet over således blevet udbudt til salg for over 20 millioner kroner mod blot 12 og 76 i de tilsvarende måneder sidste år*.

"Boligmarkedet er i øjeblikket brandvarmt med mange købere og stigende priser. Samtidigt er aktierne steget ganske meget det seneste år, og nogle virksomheder har oplevet stor økonomisk fremgang under coronakrisen. Det har skabt nye millionærer, og dermed nye købergrupper til de allerdyreste boliger. Går man i salgstanker, er det derfor et godt tidspunkt at reagere på, da der er stor sandsynlighed for, at man hurtigt kan finde en køber, der er villig til at betale en god pris for ejendommen," siger Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom hos Nordea Kredit til Boliga.dk

Modsat villaerne og ejerlejlighederne er der ikke kommet flere sommerhuse på markedet, som koster over 20 millioner kroner. Indtil videre har kun ét sommerhus i den prisklasse ramt markedet; en feriebolig til 29,5 millioner kroner i Hornbæk - i samme periode sidste år kom der to sommerhuse til salg for mere end 20 millioner kroner.

Dyrt, dyrere, København

Selvom boligmarkedet stortrives over hele landet, så er det især i og omkring hovedstaden, at det går stærkest; og de virkelig dyre boliger vrimler frem: I København er der indtil videre i år kommet tre gange så mange ejerlejligheder til salg for mere end 20 millioner kroner, som der gjorde fra starten af januar til slutningen af april sidste år.

Stigningen er til dels noget, der kan tildeles den optimisme, der præger især sælgersiden af det danske boligmarked i øjeblikket:

"Da coronakrisen brød ud, blev der sået tvivl om storbyernes fortsatte dominans på boligmarkedet. Nogle mente, at det ville være mere attraktivt at flytte ud, og at husmarkedet derfor ville klare sig langt bedre end ejerlejlighedsmarkedet i de kommende år," siger Lise Nytoft Bergmann.

"Her godt et års tid efter, at landet lukkede ned, kan vi dog konstatere, at det er gået lige modsat. Interessen for at bo i København er kun blevet større, og det har sendt priserne på himmelflugt, ligesom interessen for de allerdyreste lejligheder også er stor, og derfor er der også mange sælgere af dens slags boliger på markedet i øjeblikket," siger hun til Boliga.dk

Den dyreste ejerlejlighed på boligmarkedet i øjeblikket kom til salg tidligere på måneden: En næsten 300 kvadratmeter stor bolig inde midt i København K med seks værelser fordelt på tre etager, som du skal give 35 millioner kroner for.

Se landets dyreste boliger til salg her

Mest Læste

Annonce