Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Efter 124 år er det slut: Familieejet virksomhed erklæret konkurs

Erhvervsliv

28/11/2023 11:19

J. Bøgen

Det er et lille stykke Danmarkshistorie, vi må sige farvel til.

Nogle virksomheder har været med os så længe, at man nærmest ikke kan forestille sig et Danmark uden.

Ikke desto mindre har tiden det jo med at slå hårdt, og det har desværre ført til, at et lille stykke Danmarkshistorie nu må dreje nøglen om.

Det familieejede bageri, P. A. Andersen & Sønner må nemlig dreje nøglen om efter hele 124 års levetid.

I en pressemeddelelse lyder det fra det legendariske bageri:

"Det er med stor beklagelse, at P.A. Anders & Sønner har set sig nødsaget til at indlevere en konkursbegæring til skifteretten, og dermed indstille driften af virksomheden, som har været en del af lokalsamfundet de sidste 124 år. Denne afgørelse kommer efter omfattende overvejelser og er trullet med et tungt hjerte."

Pandemien slog hårdt

Læser man videre i pressemeddelelsen forklarer ledelsen, at det var Covid-19-pandemien, der for alvor blev startskuddet til flere år med udfordringer.

For efter, pandemien var overstået, kom energikrisen og stigende råvarepriser, ligesom bageriet også mistede en stor kunde.

Alt i alt har de mange begivenheder ført til, at driftsomkostningerne er skudt i vejret, imens indtjeningen er gået den anden vej - og det hele er sket med en hastighed, hvor det ikke har været muligt at tilpasse forretningsmodellen hurtigt nok til at kunne fortsætte.

Pressemeddelelsen slutter af med en stor tak til medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere, ligesom ledelsen understreger, at man stadig arbejder på at finde en løsning.

Men som det ser ud lige nu, er det altså et farvel til P. A. Andersen & Sønner.

Mest Læste

Annonce