Foto: TV 2 DANMARK © (copyright TV 2)
Foto: TV 2 DANMARK © (copyright TV 2)

Farvel til DR efter 14 år: Skifter til TV 2

Erhvervsliv

24/2/21 9:38

Theis

Til april skifter tv-værten fra DR til TV 2.

Til april skifter Ask Rostrup fra DR til TV2. Her skal han være chefredaktør for TV2 News.

Det oplyser TV2 i en pressemeddelelse.

Den stilling er for nylig blev ledig, da Ulla Pors blev udnævnt til nyhedsdirektør.

Skiftet sker efter 14 år hos DR, og matchet med TV 2 er intet mindre end perfekt, lyder det fra den garvede tv-vært.

“Nyhedsjournalistik har været omdrejningspunktet i hele mit virke som journalist de seneste 30 år. Alt, hvad jeg har lavet, har drejet sig om at opdyrke og formidle nyhedshistorier, om at klæde os alle på til at deltage bedst muligt i samfundet og i demokratiet. Det er det, jeg altid har brændt for – og derfor er TV 2 News for mig det perfekte match,” slår Ask Rostrup fast. 

På Twitter har Ask Rostrup også afsløret skiftet.

"Jeg forlader DR med den allerstørste taknemmelighed og, ja, kærlighed til stedet - jeg går ombord i TV2 og News med den allerstørste begejstring, nysgerrighed og virkelyst," skriver han på mediet.

“Knusende dygtig journalist”

På DR har han både været politisk redaktør og leder af Christiansborg-redaktionen samt været vært på TV Avisen, programmet "Langt fra Borgen" og en række valgprogrammer.

Han kom til DR efter tre år som ansvarshavende chefredaktør på metroXpress, og før den tid var han 8½ år på Berlingske, blandt andet som EU-korrespondent, nyhedsredaktør og nyhedschef.

“Nu vender Ask Rostrup tilbage til chefredaktørrollen, og det bliver heldigvis hos os på TV 2 og på NEWS. Det er jeg utroligt glad for. Ask er en erfaren, respekteret og knusende dygtig journalist og leder, som vi får glæde af her på TV 2, siger Ulla Pors, TV 2s nyudnævnte nyhedsdirektør.

Annonce