Forslag: Nattelivet skal holde lukket i lang tid

Erhvervsliv

13/8/20 11:12

Pelle Lindegaard Bügel

I de politiske forhandlinger om nattelivet på Christiansborg, der har regeringen angiveligt foreslået, at nattelivet forbliver lukket i et par måneder mere. Dermed ligner det, at det ikke bliver til nogen genåbning for nattelivet, som branchen ellers havde håbet i fase 4-forhandlingerne.

Der er noget, der tyder på, at den socialdemokratiske regering ikke har planer om at slå dørene op for diskoteker og det øvrige natteliv i Danmark lige foreløbig. Ifølge Ekstra Bladet har regeringen under gårsdagens forhandlinger foreslået, at natteliv skal fortsætte med at holde lukket til og med den 31. oktober i år. 

Hvad der helt nøjagtigt menes med betegnelserne "natteliv" og "diskoteker" det er fortsat uklart. Men klart er det, at foreslaget er milevidt fra branchens egne forhåbninger.

Op til forhandlingerne, der startede i går - tirsdag den 12. august - har branchen flere gange været ude og argumentere for, at man gerne så en kontrolleret genåbning af nattelivet, som det eksempelvis er sket med den danske Superliga i Fodbold, hvor man har kørt med store begrænsninger i, hvor mange tilskuere der måtte overvære kampene fra lægterne.

Kåre Mølbak advarede 

De politiske forhandlinger fortsætter fra i morgen - fredag den 14. august - da det ikke lykkedes partierne at lande en aftale for natte- og kulturlivet ved forhandlingerne onsdag. Derfor er det fortsat uklart, om regeringen kommer igennem med forslaget om at nattelivet forstat skal være lukket ned indtil 31. oktober. 

Allerede i sidste uge advarede Statens Serum Instituts (SSI) faglige direktør, Kåre Mølbak, om at slå dørene op for nattelivet.

- Min sundhedsfaglige vurdering er, at det er meget vanskeligt at forestille sig, at der er nogle sundhedsfaglige argumenter for at åbne yderligere op, når vi ser, at smitten har været stigende i de seneste uger, sagde Kåre Mølbak til Danmarks Radio tirsdag den 4. august.