Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Godt nyt til disse danskere: Nu udskydes fristen

Erhvervsliv

12/5/21 8:09

Theis

Folketinget har netop vedtaget et hastelovforslag, der giver danske virksomheder mulighed for at udskyde deres indberetning af årsrapporten med en måned.

Regeringen og et enigt Folketinget netop vedtaget et hastelovforslag, der gør det muligt for virksomheder at udskyde afleveringen af årsrapporten med en måned.

Det oplyser Erhvervsministeriet.

”Jeg tror, både revisorer og virksomheder kan nikke genkendende til, at der har været en del ekstra at se til under coronakrisen. Derfor er regeringen selvfølgelig også helt indstillet på at lytte til erhvervslivet, når de siger, at der ikke er nok timer i døgnet. For det er nu engang vigtigt, at der er styr på årsrapporterne og ikke mindst efterkontrollen med kompensationspakkerne. Jeg er derfor glad for, at vi hurtigt har fået Folketingets opbakning til at skyde fristen,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Det betyder, at årsrapporten først skal indleveres til Erhvervsstyrelsen den 30. juni 2021.

Udskydelsen sker på baggrund af et ønske fra erhvervsorganisationerne. Det skal aflaste cirka 200.000 danske virksomheder, der skulle have afleveret årsrapporten i slutningen af maj samtidig med, at efterkontrollen på covid-19 kompensationspakkerne også kører i de kommende måneder.

"Meget tilfredse"

Hos Dansk Erhverv er de glade for tiltaget.

”Vi er meget tilfredse med, at regeringen og Folketinget har handlet med meget kort varsel og lyttet til vores ønske om at give virksomhederne mulighed for at udskyde indberetningen af deres årsrapporter. Corona-krisen har budt på mange udfordringer og hårde restriktioner for dansk erhvervsliv, som har strukket sig meget langt og trukket et stort læs for at udvise samfundssind og -ansvar i indsatsen for at få Danmark bedst muligt gennem pandemien. Og der er ingen tvivl om, at mange virksomheder og revisorer fortsat er under et stort pres," siger adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Foreningen Danske Revisorer er også meget positive overfor beslutningen.

”Hos FDR Foreningen Danske Revisorer er vi glade for, at erhvervsministeren sammen med Folketinget har lyttet til vores appel om udskydelse af fristen for indsendelse af årsrapporter for 2020. Udskydelsen vil styrke virksomhedernes muligheder for at rekvirere assistance til de mange Covid-19 relaterede opgaver, når revisorer og virksomheder får den nødvendige fristforlængelse til imødekommelse af de mange aktuelle deadlines,” siger Per Kristensen, formand for FDR.

Fristen for slutafregningen ift. kompensationspakkerne er også blevet skubbet fra 31. maj til 30. juni 2021, oplyser Erhvervsministeriet.

Annonce