Foto: Krifa
Foto: Krifa

Tilfredshed i top: Her er akassen med de mest loyale medlemmer

Erhvervsliv

16/03/2023

Jens Asbjørn Bøgen

Den har næsten 200.000 medlemmer på landsplan.

Krifa har de mest loyale a-kassemedlemmer. Det viser en ny analyse, som Loyalty Group har foretaget.

Her sammenligner de a-kasser og undersøger, hvor tilfredse medlemmerne er. Krifa ligger i top og får derfor en Loyalty Award af analyse-firmaet bag undersøgelsen.

"Det giver selvfølgelig en stor stolthed i Krifa, at vores medlemmer er så tilfredse. Det er et kæmpe skulderklap til alle de hårdtarbejdende medarbejdere, der oprigtigt går op i medlemmernes trivsel," siger Flemming Kristensen, der er medlemschef i Krifa.

Mennesket før systemet

Krifas medlemmer scorer f.eks. højt i spørgsmål, der handler om service-kvalitet og værdi for pengene.

"Vi gør meget ud af at uddanne vores medarbejdere til at kunne se mennesket før systemet, og vi ser tydeligt her, at det lykkes dem. Jeg er meget stolt af, at vi har så dygtige medarbejdere," siger Flemming Kristensen.

Forsker i arbejdslyst

Krifas Videncenter for God Arbejdslyst har siden 2015 forsket i trivsel og arbejdslyst. Forskningen har vist, at der er syv faktorer, som er særligt vigtige for danskernes arbejdslyst, og den viden arbejder medarbejdere ud fra.

"Vi adskiller os fra andre a-kasser, fordi vi virkelig har opbygget en solid viden om trivsel, som det er lykkes os at bruge i vores arbejde med medlemmerne," lyder det fra Krifas medlemschef.

Krifas historie

A-kassen blev stiftet tilbage i 1899 under navnet Kristeligt Dansk Fællesforbund. Baggrunden var en frustration over de eksisterende fagforeninger og en tiltagende kamp mellem arbejdsgivere og lønmodtagere.

Stifterne ønskede at skabe et alternativ til klassekampen. Det skete ved at indgå overenskomst med Kristelig Arbejdsgiverforening, hvor de ansatte på den ene side fraskriver sig muligheden for at bruge strejke, og arbejdsgiverne på den anden side lockout.

I dag har Krifa 192.000 medlemmer.

Mest Læste

Annonce