Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

63-årig gik amok: Slog medtrafikant med koben

Politi

15/03/2023

Jens Asbjørn Bøgen

Det hele startede med, at han blev overhalet af en varebil.

Udtrykket "road rage", eller vej-vrede på dansk, er måske ikke et emne, vi taler så meget om herhjemme.

Fænomenet er særligt kendt på internettet, hvor der findes bunker af historier og videooptagelser af, at folk fuldstændig mister fatningen og tyr til vanvittige handlinger og direkte vold som følge af trafikale udfordringer.

Selvom det måske ikke er et tema, der snakkes så meget om i Dnamark, så findes der nu rigeligt med eksempler fra de danske veje på, at trafikanter taber hovedet og går amok i vrede over deres medborgeres ageren.

Den følgende historie, som er fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis døgnrapport, må siges at være et sigende eksempel - omend det er i den mere voldsomme afdeling.

Overhalende varebil var dråben

Tirsdag formiddag fik politiet en anmeldelse fra et pakkebud, der kørte på Møn.

På en vejstrækning ved Røddinge kørte han efter en anden bil, som han overhalede. De to trafikanter overhalede hinanden igen, og den anden bilist kørte ind foran varebilen og bremsede hårdt op.

Chaufføren har forklaret, at den anden bilist tog et koben, som han smadrede et sidespejl på varebilen med, og han ramte også chaufføren med kobenet på den ene hånd.

Herefter forlod den anden bilist stedet, men på baggrund af registreringsnummeret fandt politiet frem til ham.

Det var en 63-årig mand fra lokalområdet, som blev anholdt klokken 12.49 og sigtet for kvalificeret vold.

Han blev taget med til politistationen i Vordingborg, hvor han blev anholdt, inden han blev løsladt igen umiddelbart efter.

Mest Læste

Annonce