EU vil åbne vores øjne for erhvervsuddannelsernes styrke

Dygtige faglærte er en væsentlig forudsætning for Europas fortsatte vækst og velstand. Uden dygtige bygningshåndværkere, teknikere i industrien og handelsmænd og -kvinder kan Europa ikke konkurrere med Asien og USA.

Erhvervsuddannelserne spiller en nøglerolle i hele Europa. De giver unge mennesker de første kvalifikationer, som de har brug for til at lave en smidig overgang til arbejdsmarkedet og giver voksne mulighed for at opkvalificere sig gennem deres arbejdsliv. Erhvervsuddannelser handler ikke kun om vækst og konkurrenceevne, men også om at udvikle den enkeltes færdigheder til personlig udvikling og aktivt medborgerskab.

Derfor sætter EU fokus på erhvervsuddannelserne gennem European Vocational Skills Week (Europæisk erhvervsuddannelse uge), som finder sted den 5-9 november 2018.

Europabevægelsen Blog

Debattøren er en del af Europabevægelsens panel af bloggere på DenOffentlige. Se andre indlæg her

Her bidrager en række erhvervsfolk- og organisationsfolk, kulturpersonligheder, undervisere og tidligere toppolitikere med interesse for det europæiske samarbejde til at styrke debatten om EU.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Gennem European Vocational Skills Week ønsker Europa-Kommissionen at øge bevidstheden om den brede vifte af muligheder, der er til rådighed via erhvervsuddannelserne, og tilskynde flere mennesker til at deltage og lære, hvad de har at tilbyde.

I mange lande er erhvervsuddannelsen stadig overset som en vej til uddannelse og karriere. Erhvervsuddannelsen ses ofte som et andet valg for unge i forhold til alternative uddannelsesveje. Mange voksne og arbejdsgivere er ikke opmærksomme på de muligheder som erhvervsuddannelserne giver for at styrke deres kompetencer i forhold til arbejdsmarkedets behov.

Derfor er det vigtigt i hele Europa at åbne alles øjne for, at erhvervsuddannelserne tilbyder større uddannelsesmuligheder, øget beskæftigelsesevne og job af høj kvalitet. 

I Danmark kan vi ikke bryste os af at være forrest i antallet af unge og voksne, der starter på en erhvervsuddannelse, men vi kan heldigvis bryste os med, at vi har rigtig dygtige faglærte. Ved de netop afholdte EuroSkills 2018 fik to danske anlægsgartnere, en bager og en flisemurer sølvmedaljer og den danske murer fik bronze. EuroSkills-landsholdets landbrugsmaskinmekaniker og bygningssnedker fik ”Medaillons of Excellence”. Et exceptionelt flot resultat. Danmark stillede op i ti fag og fik medaljer i de seks. Så selvom vi ofte fremhæver danske faglærtes problemløsende og innovative adfærd som det væsentligste konkurrenceparameter, så kan de også sagtens tage kampen op, når det handler om faglig dygtighed.

Dejligt at EU sætter fokus på erhvervsuddannelserne. Lad os i Danmark bakke op om initiativet.

Emneord: Europabevægelsen, Europæisk samarbejde, Lars Kunov
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også