Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Jeg er en af Putins 5 bedste venner"

Europa

19/10/22 8:52

Jens Asbjørn Bøgen

Det har Putin eftersigende selv fortalt den tidligere premierminister.

Han er 86 år, tidligere premierminister, mediemogul - og så er han på Putins top 5-liste over den russiske præsidents bedste venner.

De første tre punkter er bredt kendt, men det sidste kommer fra hovedpersonens egen mund.

Den italienske politiker Silvio Berlusconi siger nemlig i en lækket optagelse, at han har udvekslet "søde breve" og gaver med Ruslands præsident, Vladimir Putin. 

Det skriver Financial Times.

I optagelsen udtrykker Berlusconi også sin forfærdelse over Italiens militære støtte til Ukraine.

20 flasker vodka i fødselsdagsgave

Den 86-årige Berlusconi siger blandt andet, at han har modtaget 20 flasker vodka og et "meget sødt brev" fra Putin, da han havde fødselsdag sidste måned. Til gengæld sendte Forza Italia-politikeren Lambrusco-flasker og en "lige så sød besked" tilbage til den russiske leder. 

"Putin har sagt, at jeg er en af hans fem bedste venner," lyder det blandt andet fra Berlusconi.

Partiet Forza Italia var kort efter offentliggørelsen af lydfilen ude at afkræfte, at Berlusconi havde genoptaget sit gamle venskab med Vladimir Putin.

Den italienske premierminister, Giorgia Meloni, har ikke kommenteret optagelsen. Meloni vandt det italienske valg i slutningen af september, men kan ikke klare sig uden stemmerne fra Forza Italia.

En perlerække af skandaler

Berlusconi er notorisk kendt for nærmest at være en magnet, når det kommer til skandaler og kontroverser. Samlet har han været involveret i mere end 20 retssager, og da flere potentielle lovbrud stadig efterforskes, kan der nemt dukke flere retssager op.

I 2011 blev han for eksempel beskyldt for at have hyret prostituerede og at have haft sex med mindreårige.

Derudover skulle han også en tur bag tremmer, da den italienske højesteret i 2013 stadfæstede en dom for skattesvig mod den tidligere premierminister. Grundet hans alder på det tidspunkt, 76 år, blev fængselsstraffen imidlertid ændret til ulønnet samfundstjeneste.

I 2018 vurderede Forbez Magazine, at Berlusconis havde værdier og formue for samlet mere end 60 milliarder kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce