Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

To populære ferielande bremser genåbningsplanerne

Europa

11/6/21 1:47

LTT

Der kan komme skår i glæden hos de turister der har planlagt en rejse til Spanien eller Portugal.

I flere regioner ruller de nu genåbningsplanen tilbage det skriver Reuters. Begge lande var midt i en genåbning, men med et stigende smittetal og utilfredse borgere, sætter de nu en stopper for genåbningen, på nuværende tidspunkt.

Hovedstad har mange smittede
Det var meningen at Portugal skulle træde ind i næste genåbningsfase på mandag. Det gør store dele af landet dog stadig, men ikke i hovedstaden Lissabon, her må borgere væbne sig med tålmodighed. Grunden hertil er at der har været en stigning i antallet af smittede, og Lissabon udgør den største procentdel af de smittede. “Situationen i Lissabon er bekymrende. Vi har problemer med at reducere smittetilfældene.” sagde statsminister Mariana Vieira da Silva. 

Plan trukket i land igen
I Spanien er det kun én uge siden, at det spanske sundhedsministerium præsenterede en plan for genåbningen af natklubberne i landet. Det er noget de nu er nødsaget til at trække i land igen, det sker efter at ministeriet har modtaget klager fra flere spanske regioner, der enten stempler planen for at være for streng eller lempelig. Efter planen skulle regioner have færre end 50 smittede per 100.000 indbyggere og at de må holde åbent til klokken 03.00. Nu er det så op til den enkelte region at afgøre om genåbningen er forsvarlig. I Spanien varierer restriktionerne fra region til region, afhængigt af antallet af smittede. Restriktionerne i Spanien varierer fra region til region afhængig af antallet af smittede.