Foto: Screenshot, Twitter, @NOELreports
Foto: Screenshot, Twitter, @NOELreports

Russerne skulle igennem minefelt - det gik helt galt

Europa

16/02/2023 15:26

J. Bøgen

Er det det, man kalder en alternativ taktik?

Der har efterhånden været mange historier fremme om de russiske troppers manglende erfaring, varierende moral og imponerende inkompetence.

Lige fra historier om mobiliserede reserver, der bliver sendt direkte til fronten uden nogen træning eller noget ordentlig udstyr, til videoer af soldater, der nægter at træne, fordi de ikke har fået deres løn.

Der er nok en tendens til, at vi i den vestlige verden vælger at fokusere mest på de historier, der underbygger vores fortælling om det håbløst uduelige russiske militær, men der skal ikke herske nogen tvivl om, at krigen i Ukraine slet ikke er gået, som russerne nok havde forventet.

For tiden er der voldsomme kampe omkring den lille by Vuhledar i det østlige Ukraine. Her bruger russerne eftersigende massive ressourcer på at indtage byen ved blandt andet at sende bølge efter bølge af soldater afsted i et forsøg på at udmatte de ukrainske styrker.

Men hvordan går det, når utrænede russere skal navigere tonstunge kampvogne igennem et minefelt på en mark?

Se selv i videoen her!

Ikke set siden Anden Verdenskrig

Netop taktikken med bare at sende tusinder af soldater i døden i et forsøg på at udmatte fjenden er ikke ukendt i russisk sammenhæng.

Vi skal imidlertid temmelig langt tilbage i tiden for at finde sidste gang, taktikken blev brugt i så stor skala.

For tanken med at bruge sit overtal i antallet af soldater til at overvinde fjendens teknologiske overlegenhed er ikke set siden Anden Verdenskrig.

Senioranalytiker i Tænketanken Europa, Jacob Kaarsbo, fortæller dog til TV2, at det ikke er noget, der for alvor kommer til at gøre en forskel for russerne.

"Det kan trække krigen ud og gøre de ukrainske tab større. Men det betyder ikke, at de (russerne, red.) pludselig kan lave offensive gennembrud," lyder hans vurdering.

Mest Læste

Annonce