Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Russerne træner med atomklare missiler, der kan nå Bornholm

Europa

05/05/2022 11:36

J. Bøgen

Russerne har onsdag afholdt simulerede atomangreb i den russiske enklave Kaliningrad, der ligger mellem Polen og Litauen.

Det skriver The Moscow Times.

Ifølge online mediet skriver det russiske forsvarsministerium, at de mere end 100 deltagere i øvelsen trænede 'elektroniske affyringer" af atomklare og mobile Iskander-missiler.

Målene i simulationen var efter sigende missilsystemer, lufthavne, infrastruktur, militært udstyr samt kommandocentraler.

Kan nå Bornholm på to minutter

Meddelelsen fra det russiske forsvarsministerium oplyser ikke, hvilken type iskander-missiler, der blev brugt under simulationen, men ifølge diverse online kilder har visse typer iskander-missiler en rækkevidde på over 400 kilometer.

Det vil gøre dem i stand til at ramme Bornholm, der ligger omkring 300 kilometer fra Kaliningrads kyst.

Og da missilernes flyver med en hastighed af 9600 km/t, betyder det, at de vil kunne ramme Bornholm inden for to minutter efter affyring.

Atomsablen rasler

Øvelsen fandt sted på dag 70 af russernes invasion af Ukraine. Allerede få dage efter invasionen satte præsident Vladimir Putin de russiske atomstyrker i forhøjet beredskab, og han har gentagne gange indirekte truet med at bruge sit arsenal af atomvåben, hvis vesten blander sig i krigen.

Desuden gør de russiske statsejede medier deres bedste for at gøre brugen af atomvåben mere accepteret af den russiske befolkning. For eksempel skrev den russiske redaktør og nobelprismodtager Dmitry Muratov tirsdag at:

"I to uger har vi hørt fra vores fjernsyn, at de atomare siloer burde blive åbnet."

Mest Læste

Annonce