Mont Blanc er det højeste bjerg i Alperne og ligger på grænsen mellem Frankrig og Italien. Foto: Shutterstock
Mont Blanc er det højeste bjerg i Alperne og ligger på grænsen mellem Frankrig og Italien. Foto: Shutterstock

Skal betale 111.600 kroner for egen redning og begravelse

Europa

05/08/2022 10:16

Jens Asbjørn Bøgen

På 2 år har 20 mistet livet og 50 er blevet reddet.

Går du med drømme om at bestige det ikoniske bjerg, Mont Blanc, skal du lige planlægge lidt opsparing, inden du tager afsted.

Nu skal du nemlig betale hele 111.600 kroner i depositum for at få lov til at tage den udfordrende tur.

Hvis du synes, det lyder som en lidt pebret pris, så får du lige lidt sammenhæng: beløbet skal nemlig dække udgifterne til eventuel redning, hvis du kommer i problemer på bjerget, og samtidig betale for din begravelse, hvis det kommer så vidt.

Og når man kigger på tallene, kan man måske godt forstå tanken bag det nye depositum. På 2 år har 20 personer nemlig mistet livet på Mont Blanc, og omkring 50 har været i så store problemer, at de måtte reddes ned.

Det skriver den britiske avis The Daily Mail.

Pseudo-bjergbestigere spiller russisk roulette

Det er den lokale borgmester på den franske side af Mont Blanc, der har indført gebyret, hvis man drømmer om at nå helt til bjergets top via en særligt populær rute på den franske side.

Der har nemlig været store problemer med, at talrige eventyrlystne klatrere har ignoreret advarsler om ikke at bestige bjerget. Det fik borgmesteren, Jean-Marc Peillex, til at rase mod de "pseudo-bjergbestigere", der spiller russisk roulette med deres liv og risikerer at koste regionen en formue i udgifter til redning og eventuel begravelse.

"Nogle gange reagerer dumme mennesker på dumme idéer. De har den samme tilgang som en, der ønsker at begå selvmord. Derfor siger jeg, lad os gøre tingene ordentligt og bede dem om at betale os de udgifter, de vil medføre," siger borgmester Jean-Marc Peillex ifølge The Daily Mail.

Fem rumænske klatrere blev den sidste dråbe

Idéen til depositummet opstod, efter at fem rumænske turister begav sig ud på opstigningen iført "shorts, gummisko og stråhatte", skriver borgmesteren i et tweet. De fem rumænere blev af bjergpolitiet beordret til at vende om.

"Folk ønsker at kravle op med døden i deres oppakning. Så må vi estimere omkostningerne til at redde dem og for deres begravelse. Det er ikke acceptabelt, at de franske skatteydere skal stå tilbage med regningen," siger borgmesteren.

Mont Blanc ligger langs grænsen mellem Frankrig og Italien og er med sine cirka 4800 meter det højeste bjerg i det vestlige Europa.

Fra den italienske side kan Mont Blanc stadig bestiges, uden at der forinden skal lægges et depositum, skriver The Daily Mail.

Mest Læste

Annonce