Europabevægelsen: Grænsekontrol er et skridt i retning mod tiden før murens fald

”Indre grænsekontrol vil i længden være ødelæggende for handel og vækst i både Danmark og Europa og samtidig indskrænkende for en af de borgerfriheder, den fri bevægelighed, som vi sætter allerhøjest ved det europæiske fællesskab", siger Europabevægelsens formand, Stine Bosse.

Europabevægelsens formand Stine Bosse udtrykker ærgrelse over indførsel af grænsekontrol:

Grænsekontrollen vender tilbage i Europa

Den frie bevægelighed er under pres. Vi har oprettet en temaside, hvor du kan finde alle væsentlige historier om den tilbagevendende grænsekontrol i Europa. Læs mere her.

"I store træk betyder indførsel af grænsekontrol, at vi bevæger os tilbage mod tiden før murens fald, hvor opsplitningen mellem de europæiske lande var større og hvor det var sværere at finde fælles fodslag omkring løsninger af store problemer på europæisk niveau. Statsministeren skal have ros for sit forsøg på at holde sig fra egentlig indførsel af grænsekontrol i første omgang”.

Grænsekontrol kan etableres ved de indre grænser i overensstemmelse med Schengensamarbejdet, men kun i særlige tilfælde og af kortere varighed. (Læs mere her)
 
"Grænsekontrollen bør være rettet mod EU’s ydre grænser, ikke de indre. Kontrollen ved de indre grænser risikerer at blive en eliminering af en af grundpillerne i EU-samarbejdet, nemlig den fri bevægelighed. Vi ser allerede nu, at samarbejdet i øresundsregionen bliver udfordret af kontrollen ved den dansk-svenske grænse”.
 
Danmark bør forholde sig til EU-Kommissionens forslag i stedet for at indføre indre grænsekontrol: ”Fremfor at fokusere på den indre grænsekontrol, opfordrer Europabevægelsen Statsministeren og de danske politikere til at indgå i den dybere debat med EU-Kommissionen og resten af EU-landenes ledere om de tiltag, der allerede ligger på bordet til at håndtere den ydre grænsekontrol og til at styre tilstrømningen af mennesker, som kommer fra ikke EU-lande”, siger Stine Bosse.
Statsministeren nævnte i sin nytårstale vigtigheden af Danmarks deltagelse i det europæiske samarbejde på grund af potentialet for vækst og beskæftigelse, og her er den fri bevægelighed er en af forudsætningerne: ”Indre grænsekontrol vil i længden være ødelæggende for handel og vækst i både Danmark og Europa og samtidig indskrænkende for en af de borgerfriheder, den fri bevægelighed, som vi sætter allerhøjest ved det europæiske fællesskab", afslutter Stine Bosse.

 

Emneord: Europabevægelsen, Stine Bosse, Grænsekontrol, Grænser, Fri bevægelighed
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 04.01.16 Kimpossible
  Grænsekontrol

  "Grænsekontrollen er til skade for den frie bevægelighed"
  Javist, men det er nok mere korrekt at kalde det " arbejdskraftens frie bevægelighed "
  Det er en torn i øjet på arbejdsgivere, der ønsker at flytte deres aktiviteter og produktion fra land til land, alt efter, hvor man kan finde de laveste lønninger, laveste skatter og de lempeligste arbejdsmiljø-og arbejdsmarkeds-vilkår.
  Hvis det europæiske fællesskab ikke vil/kanbeskytte vore samfundsværdier, så må vi selvfølgelig gøre det selv.
  At man tror, at man kan hjælpe alle migranter/flygtninge er naivt.
  Der er hverken boliger, eller arbejde.
  Der er millioner endnu på det afrikanske fastland! Hvornår er nok nok?
  Sverige har indført grænsekontrol og Danmark er tvunget til at følge efter, Tyskland, Italien og Grækenland kommer nok også snart med.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også