Foto: Shutterstock

Fælles indsats hjælper hospitalsudstyr til Ukraine

Situationen i Ukraine har længe været presset og konfliktfyldt, og det har gennem de seneste år haft en bekymrende indflydelse på sundhedsvæsenet. Et samarbejde mellem Blue Water Shipping, den frivillige organisation ”Bevar Ukraine” og Aarhus Kommune har nu sikret, at en container fyldt med hospitalsudstyr er sendt afsted til landet.

Containeren er sponsoreret af Blue Water Shipping, der sammen med Aarhus Kommune organiserede opsamlingen af det hospitalsudstyr, den frivillige organisation ”Bevar Ukraine” med en stor indsats har skaffet via donationer i form af brugt – men velfungerende – hospitalsudstyr fra de danske sygehuse.

Borgmester Jacob Bundsgaard:

”Det er en glæde at kunne hjælpe en trængt befolkning i en tid, hvor verden bør stå sammen og støtte op om hinanden. Samtidig er det et smukt billede på bæredygtighedstanken, at ældre, men godt og funktionelt hospitalsudstyr fortsat kan gøre gavn andre steder, når vi opgraderer herhjemme. Blue Water Shipping har været en afgørende samarbejdspartner i projektet, der om noget viser, hvor meget kommune og erhvervsliv kan udrette, når vi indgår i bæredygtige partnerskaber.”

Forsyningerne af materiel og teknologi til sundhedssektoren i Ukraine er under konflikterne blevet voldsomt udfordret med store konsekvenser for hospitalernes behandlingsmuligheder, men takket være ”Bevar Ukraine” indsats, stor velvilje fra de danske sygehuse og Blue Water Shippings donation af en container, lykkedes det at få en sending vigtigt sygehusudstyr afsted.

For Jan Dam Poulsen, direktør Blue Water Shipping, Aarhus var det en velkommen mulighed at bidrage:

”Da vi gerne støtter op om lokale initiativer og i særdeleshed initiativer der kommer fra eller er i samarbejde med Aarhus Kommune, så var det naturligt for os at donere en 20’ dc container til netop dette projekt, som vi ved kommer til at gøre en forskel.”

At samarbejdet er lykkedes har vakt stor glæde hos Andrii Kuzmyn, formand for Bevar Ukraine:

"We highly appreciate the help of Aarhus Kommune and Blue Water Shipping. It is also good to know that equipment which we collect in Denmark could still have a high value and second life in Ukrainian hospitals and schools. This help is a good example of how Danish people through our organization support people of Ukraine in the rough time of Ukrainian history. I really hope we, Ukrainians, can help back when time comes. We are very thankful to all people and organizations in Denmark that support Ukraine!"

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også