Foto: Shutterstock

Fagbevægelsen med opfordring til regeringen i sygeplejestrejken

Fagbevægelsen Hovedorganisation vil have regeringen til at nedsætte et udvalg for at undersøge om sygeplejerskerne får for lidt i løn, ifølge TV2.

Denne undersøgelse kan komme til at blive en central brik i forsøget på at undgå de nuværende overenskomstforhandlinger mellem Dansk Sygeplejerråd og kommunerne og regionerne ender i en strejke.

Løsning på langsigtede problem

TV2 erfarer, at FH’s forretningsudvalg holdt et møde i mandags, hvor denne opfordring var det eneste punkt på dagsordenen til regeringen. TV2’s erhvervskommentator, Ole Krohn, forventer, at regeringen vil tage imod forslaget for at finde en løsning på de mere langsigtede problemer med lønstrukturen.

Årsag til utilfredsheden bland sygeplejerskernes angående deres løn stammer fra en gammel Tjenestemandsreform fra 1969, der har placeret dem på den lave løntrappe, som de stadig kæmper med i dag. Deres utilfredshed fik dem til at forkaste den overenskomst, der var blevet foreslået og derfor er kampen nu endt i Forligsintuitionen.

Dansk Sygeplejeråd (DSR) udsendte konfliktvarslet i slutningen af april, og hvis de ikke kan få frem til enighed med kommunerne og regionerne om en ny overenskomst, kan der potentielt udbryde strejke på fredag. Der er tale om 5350 sygeplejersker, der vil deltage i strejken.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.