Arkivfoto: Shutterstock

Familie vandt millioner i Lotto: Troede ikke vores egne øjne

Han har spillet Lotto hos det statsejede spilleselskab, Danske spil, i mere end 30 år, og endelig vandt han. Familiens børn får også glæde af gevinsten.

En familie fra Aabenraa Kommune vandt for nogle uger siden en delt førstepræmiegevinst på fem millioner kroner på Lotto hos Danske Spil, der Danmarks statsejede spilleselskab, som tidligere hed Dansk Tipstjeneste.

Det er faderen i familien, der varetager indkøb af kuponerne, hvilket han efterhånden har gjort i over 30 år.

De fleste Lotto spillere, der spiller med år efter år, spiller med de samme tal, som er nøje udvalgt. Men ikke denne vinder.

- Jeg kan godt lidt tilfældigheden i det. Så jeg køber en fem-ugers kupon med tilfældige tal - og så krydser jeg bare fingre.

- Og nu var det åbenbart min tur. Efter så mange års loyalt Lotto spil, så synes jeg da også det var på tide. Jeg skulle jo helst nå at vinde, inden jeg dør, siger den heldige lottovinder, der ønsker at være anonym, til Danske Spil.

Var på vej i seng

Den pågældende lørdag aften efter trækningen gik manden intetanende til computeren for at tjekke Lotto tallene.

Lotto-vinderen og hans kone var lige kommet hjem fra en fødselsdag                                             

- Jeg gennemgik rækkerne en for en. Du ved, helt uden forventninger til noget. Og så lige pludselig passede de alle sammen. Altså alle syv. Jeg tror, jeg tjekkede kuponen seks gange og troede stadig ikke mine egne øjne, fortæller han.

Derefter kom konen ind for at sige godnat.

- Jeg sagde: Du er altså lige nødt til at se dette

- Pludselig var hun slet ikke træt mere, så vi gik ind i stuen og åbnede en flaske god rødvin. Vi kunne næsten ikke sige noget. Vi sov heller ikke rigtig den nat, lyder det fra lottovinderen.

Dagen efter kørte parret ud til sine børn for at fortælle, at de også var blevet millionærer.

Kuponen skal deles med 20 procent til hver af børnene og 60 procent til forældrene.

- De blev jo naturligvis ovenud lykkelige. De har begge købt huse, de har lån, i og gevinsten betyder, da de kan blive gældfri. Det gør jo en kæmpe forskel for fremtiden, lyder det fra en tilfreds lottovinder.

Hvad skal pengene bruges til?

Af princip er den nybagte millionær ikke meget for at lufte tankerne om, hvad de mange penge skal bruges til.

- Jeg vil gerne se dem på kontoen først. Jeg er jo jyde. Jeg bruger ikke penge, før jeg har dem, siger han med et grin.

Dog kan han ikke udelukke, at han skal have en ny bil, da han efter eget udsagn kører rundt i et gammelt vrag.

Vinderen, som er millionær nummer 3706 i Danske Spils Lotto-regi, har dog ikke tænkt sig at bruge gevinsten på at rejse ud i verden, som mange andre Lotto vindere.

- Min kone er desværre kronisk syg og kan ikke holde til det. Så vi finder ud af noget herhjemme. Men ferie i Danmark er jo også dejligt. Og nu har vi også råd til at invitere hele familien med. Det er virkelig skønt, lydet den afsluttende bemærkning fra lottovinderen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.09.20 Kultur
  300 millioner kroner skal sikre flere kulturarrangementer under genåbningen

  Ny pulje på 300 mio. kr. skal sikre flere kulturaktiviteter rundt omkring i landet under genåbningen. Samtidig forlænges en række vigtige hjælpepakker, og der afsættes ekstra 100 mio. kr. til idrætten og foreningslivet. Det er nogle af hovedelementerne i en ny politisk aftale, som regeringen og et flertal af Folketingets partier står bag.

 • 21.05.20 Kultur
  Nu åbner kulturinstitutionerne

  Zoologiske haver, arkvarier, museer, teatre, kunsthaller, biografer kan nu åbne, og fra d. 27. maj kan også musik- og kulturskoler, højskoler og aftenskoler åbne. Det har regeringen og alle Folketingets partier besluttet.

 • 23.04.20 Kultur
  Skoleklasser får en særlig dag på Det Kongelige Teater

  Fra torsdag 23. april og de kommende tre uger byder Det Kongelige Teater skoleklasser velkommen til en dag med scenekunst

 • 21.04.20 Kultur
  Kulturministeriet: Nu åbner de første kompensationsordninger

  Nu er der åbnet for at søge de første kompensationsordninger, der er etableret for at hjælpe danske kulturinstitutioner og dansk kulturliv. Over de kommende uger vil de øvrige ordninger åbne for ansøgere.

 • 20.04.20 Kultur
  Flere aflyste koncerter, festivaler og store motionsløb kan få kompensation

  Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Alternativet, Liberal Alliance og De fire grønne løsgængere har besluttet at udvide kompensationsordningen til arrangører til og med 31. august. Deltagergrænsen sænkes fra 1000 til +350 deltagere, og arrangementer, som finder sted flere gange i en periode på op til 4 uger, omfattes af ordningen.