Foto: Shutterstock

Feriepenge: Så meget får du udbetalt

Snart kan borgerne få deres indefrosne feriepenge udbetalt.

Alle kan nu på borger.dk se, hvad deres arbejdsgivere har indberettet og det beløb, de har til gode. Samtidig er der nu åbnet for, at arbejdsgiverne kan indbetale indefrosne feriemidler til Lønmodtagernes Feriemidler, hvis de ønsker det.

Det oplyser LD Fonde mandag i en pressemeddelelse. 

”Det har været godt for vores samfundsøkonomi, at vi i denne ekstraordinære tid har haft mulighed for, at lønmodtagerne har kunnet hæve de indefrosne feriepenge før tid. Det har sammen med hjælpepakkerne været med til at få landet så tørskoet igennem en svær tid som muligt," udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i medddelelsen. 

Mange milliarder

Arbejdsgiverne er netop ved at afslutte deres opgørelser af feriemidler fra overgangsåret til ny ferielov.

Aktuelt har 160.000 private og offentlige arbejdsgivere beregnet, at deres 3 mio. ansatte har 108,3 mia. kr. i tilgodehavende feriemidler. Det er feriepenge, der er optjent fra den 1. september 2019 til 31. august 2020, og som efter de oprindelige regler skulle stå som en opsparing, indtil lønmodtageren forlod arbejdsarbejdet.

Covid-19 vendte rundt på planerne, og med et bredt flertal vedtog folketinget i august 2020, at en del af midlerne skulle førtidigt udbetales for at understøtte forbruget.

Hold øje med e-Boks

I løbet af februar får alle lønmodtagere et brev om arbejdsgivernes opgørelse af tilgodehavende feriemidler. Brevet henviser til borger.dk, hvor det allerede nu er muligt at se arbejdsgivernes opgørelse af feriemidlerne, oplyser LD Fonde. 

Også lønmodtagere, der ifølge oplysninger fra arbejdsgiverne ikke har tilgodehavende feriemidler, vil få et brev til orientering. Hvis man er uenig i arbejdsgiverens opgørelse, skal man tale med arbejdsgiveren om opgørelsen af de indberettede feriemidler.

På borger.dk kan man også se beløb, der blev udbetalt i efteråret, og hvor meget der står tilbage i Lønmodtagernes Feriemidler.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.06.21 Erhvervsliv
  Fødevare tilbagekaldes

  Froneri tilbagekalder Smarties Push Up i æsker á 4 stk., da der er risiko for indhold af ethylenoxid.

 • 10.06.21 Erhvervsliv
  Særlig corona-indsats hjælper ledige

  Mange familier er blevet ramt økonomisk af corona, fordi mor eller far har mistet jobbet. I Rødovre har man sat ind med en ekstraordinær beskæftigelsesindsats. Nu viser tallene, at det har virket - mange er blevet hjulpet til at finde ny beskæftigelse.

 • 09.06.21 Erhvervsliv
  Onlinemøder er en ulempe for kvindestemmer

  Forskere fra SDU og universitetet i Magdeburg har undersøgt, hvordan forskellige stemmer opfattes via onlineværktøjer som Zoom, Skype eller Teams. Ikke alle frekvenser transmitteres fuldt ud, hvilket går ud over især kvinder, som opfattes mindre kompetente, udtryksfulde og karismatiske end mænds stemmer.

 • 03.06.21 Erhvervsliv
  Vær opmærksom: Nyt initiativ indføres ved Lillebæltsbroen

  En digital tavle og rumlestriber på den ny Lillebæltsbro skal skærpe trafikanternes opmærksomhed, når de kører forbi det igangværende malearbejde på broen og derved forebygge ulykker på stedet.

 • 01.06.21 Erhvervsliv
  Rapport: Danmark er på vej ud af krisen

  Danmark er sluppet nådigere gennem pandemien end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med. Det er særligt på privatforbrug og eksport, at Danmark har klaret sig bedre. Det viser ny vismandsrapport. Det betyder til gengæld også, at vi skal begynde at holde et vågent øje med antallet af faglærte.