Foto: Shutterstock

Feriepenge: Så meget får du udbetalt

Snart kan borgerne få deres indefrosne feriepenge udbetalt.

Alle kan nu på borger.dk se, hvad deres arbejdsgivere har indberettet og det beløb, de har til gode. Samtidig er der nu åbnet for, at arbejdsgiverne kan indbetale indefrosne feriemidler til Lønmodtagernes Feriemidler, hvis de ønsker det.

Det oplyser LD Fonde mandag i en pressemeddelelse. 

”Det har været godt for vores samfundsøkonomi, at vi i denne ekstraordinære tid har haft mulighed for, at lønmodtagerne har kunnet hæve de indefrosne feriepenge før tid. Det har sammen med hjælpepakkerne været med til at få landet så tørskoet igennem en svær tid som muligt," udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i medddelelsen. 

Mange milliarder

Arbejdsgiverne er netop ved at afslutte deres opgørelser af feriemidler fra overgangsåret til ny ferielov.

Aktuelt har 160.000 private og offentlige arbejdsgivere beregnet, at deres 3 mio. ansatte har 108,3 mia. kr. i tilgodehavende feriemidler. Det er feriepenge, der er optjent fra den 1. september 2019 til 31. august 2020, og som efter de oprindelige regler skulle stå som en opsparing, indtil lønmodtageren forlod arbejdsarbejdet.

Covid-19 vendte rundt på planerne, og med et bredt flertal vedtog folketinget i august 2020, at en del af midlerne skulle førtidigt udbetales for at understøtte forbruget.

Hold øje med e-Boks

I løbet af februar får alle lønmodtagere et brev om arbejdsgivernes opgørelse af tilgodehavende feriemidler. Brevet henviser til borger.dk, hvor det allerede nu er muligt at se arbejdsgivernes opgørelse af feriemidlerne, oplyser LD Fonde. 

Også lønmodtagere, der ifølge oplysninger fra arbejdsgiverne ikke har tilgodehavende feriemidler, vil få et brev til orientering. Hvis man er uenig i arbejdsgiverens opgørelse, skal man tale med arbejdsgiveren om opgørelsen af de indberettede feriemidler.

På borger.dk kan man også se beløb, der blev udbetalt i efteråret, og hvor meget der står tilbage i Lønmodtagernes Feriemidler.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også