FOA om Mettes udspil: Det er en redningsplanke

Forbundet af offentligt ansatte (FOA) kalder statsministerens længe ventet udspil om tidligere tilbagetrækning for en redningsplanke. - Den er dog bedre, end vi havde frygtet på forhånd, fastslår formand Mona Striib. Hun er især skuffet over, at en bestemt gruppe i samfundet ikke er med i udspillet.

 
FOA sætter mærkatet "redningsplanke" på Mette Frederiksen pensionsudspil om tidligere tilbagetrækning for nedslidte, efter at Mette Frederiksen i dag klokken 13 præsenterede udspillet. 
 
Dog er det  bedre, end vi havde frygtet, lyder det fra forbundsformand Mona Striib i en pressemeddelelse.
 
- Når jeg ser på regeringens forslag, så må jeg umiddelbart sige, at selvom det måske ikke er alt det, vi havde ønsket, så er det bedre, end vi havde frygtet. Ret meget bedre faktisk, lyder det fra Mona Striib, formand for FOA, der organiserer omkring 178.000 offentligt ansatte - herunder blandt andet social- og sundhedsassistenter, pædagogmedhjælpere og dagplejere.
 
- Regeringen overser folk på offentlig forsørgelse
 

FOA er især tilfredse med, at udspillet tager højde for, at de, der har været på deltid og barsel undervejs, ikke bliver straffet, når deres ancenitet skal gøres op.

Én bestemt gruppe i samfundet er der dog ikke omfattet af udspillet, og det skuffer FOA-formanden

- Mennesker, der af den ene eller anden årsag har været på offentlig forsørgelse i en del af deres liv, bliver ikke hjulpet af regeringens forslag. 

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne havde set, at kontanthjælpsmodtagere også var tænkt ind i forslaget. Det er de ikke, og det beklager vi, lyder kritikken fra Mona Striib.

 
 
 
 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også