FOA: Transportforlig med fine lønstigninger

3F Transport og Dansk Industri har fremlagt overenskomstaftale, som blandt andet sikrer lønfremgang og mere sikkerhed til syge.

Den første aftale på normallønsområdet lover godt for FOAs forhandlinger på det private område.

”Jeg bider især mærke i samlede lønstigninger i perioden på godt 9,5 kroner. Det er en mærkbar fremgang i forhold til den seneste overenskomst på det private område,” siger næstformand i FOA Thomas Enghausen.

Den seneste overenskomstfornyelse i 2017 gav i alt lønstigninger på 7,5 kroner

”Det er absolut noget, vi kan arbejde med i de forhandlinger, som der nu er sat datoer på i uge 10 på blandt andet social- og sundheds- og det pædagogiske område,” siger han.

Perioden med sygeløn til ansatte forøges fra 56 til 70 dage. Medarbejdere med over 3 års anciennitet kan ikke opsiges i den periode, de har ret til sygeløn.

Både ansættelsesvilkårene og arbejdsmiljøet bliver også styrket med den nye aftale.

Aftalen indeholder på samme måde som på industriområdet, at en større andel af lønnen går til fritvalgskontoen, hvor den enkelte medarbejder selv kan bestemme, om pengene skal gå til mere løn, pension eller ferie.

Samtidig gives der mere til børnefamilierne i form af 3 ugers mere betalt forældreorlov øremærket til den anden forælder.

”Når man ser på retningen for både forliget i industrien og nu transportområdet er jeg meget optimistisk på FOAs medlemmers vegne.”

”Vi står med rekrutteringsproblemer af historiske dimensioner på social- og sundhedsområdet, som blandt andet kræver mere attraktive løn- og ansættelsesforhold, hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at få flere til at søge ind i faget. Det har vi sammen med arbejdsgiverne mulighed for at ordne i de kommende forhandlinger,” siger Thomas Enghausen.

Foto: FOA

Emneord: FOA, DenOffentlige

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også