Foto: Steen Brogaard

Første møde i Rigsretten: Inger Støjbergs skæbne skal afgøres

I dag fredag møder Inger Støjberg for første gang op i Rigsretten til et af de indledende møde om i den retssag der skal afgøre hendes fremtid. Grunden til at Inger Støjberg skal stilles for en rigsret skyldes, at hun tilbage i 2016 ifølge anklagerne udførte en ulovlig instruks, om at par i asylcentre skulle skilles, hvis den ene part var mindreårig. I Danmarkshistorien er det blot den sjette rigsretssag.

Udsendte ulovlig instruks
I 2016 udsendte Udlændinge- og Integrationsministeriet en pressemeddelelse om, at alle par på asylcentre skulle skilles ad, hvis den ene var under 18 år. Hos embedsværket blev det opfattet som en instruks, og derfor begyndte de straks at skille parterne ad. Efterfølgende har Folketingets Ombudsmand slået fast, at det var en ulovlig instruks. Folketinget har i et flertal besluttet at stille Inger Støjberg for en rigsret. 

I Danmark er det sjældent at der indledes sager der ender i en rigsret. Sidste år, blev der stemt for at Inger Støjberg skulle for en rigsret. Sidenhen, har Folketingets partier også skulle tage stilling til om Statsminister Mette Frederiksen (S) skulle have rejst en sag i rigsretten  mod sig, på baggrund af mink-skandalen, og dermed have gjort et brud på den danske Grundlov. 

Rigsretten indledes i dag og Inger Støjberg har selv haft et ønske om at den får ‘størst mulig opmærksomhed’ 

Både DR, TV2, Ritzau, Politiken og dk4 har fået tilladelse til at sende billeder og lyd direkte fra Folketingets Landstingssal. Men det er lige nu et åbent spørgsmål, om medierne får lov til at sende meget mere end et par minutter.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.