Foto: Godsbanen.dk

Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

Den nye varmestue skal i dag- og aftentimerne fungere som erstatning for Døgnvarmestuen i Nørre Allé 25, der lukkes ned med etableringen af det nye tilbud. De nye faciliteter forventes færdige og klar til brug ved udgangen af april. 

Etableringen af dag- og aftentilbud på Godsbanen er et samarbejde mellem MSB, MTM og Kirkens Korshær.  

For at markere påbegyndelsen af arbejdet med de nye faciliteter, mødes parterne og tager det første spadestik tirsdag d. 2. marts kl.15 - 16 på Godsbanen (Dan Turell's Gade).

Deltagerne vil blandt andre være Social- og beskæftigelsesrådmand, Kristian Würtz, Teknik- og Miljørådmand Bünjamin Simsek, Regionschef for Kirkens Korshær i Østjylland, Niels Bjørnø, driftschef Brian Kjærulff fra MSB og Christina Strauss fra SAND. Udover disse deltager også Maria Schack, som er leder af Sociale Indsatser & Forstander og Per Meldgaard, som er leder af varmestuen samt enkelte af varmestuens brugere. Deltagerantallet holdes lavt af hensyn til forsamlingsforbuddet. 

Baggrund 

Flytningen af døgnvarmestuen er en del af Aarhus Kommunes Masterplan på hjemløseområdet, der blandt andet deler Kirkens Korshærs Døgnvarmestue på 2 matrikler og flytter begge dele væk fra Nørre Allé. Formålet med strategien er at etablere bedre tilbud til hjemløse flere steder i byen og samtidig forebygge uro og nabogener omkring Klostertorv. 

De nyetablerede pavilloner på Godsbanen vil i fremtiden være placeringen for døgnvarmestuens dag- og aftenaktiviteter, imens varmestuens nattilbud bliver flyttet til eksisterende pavilloner på Sydhavnen. Døgnvarmestuen vil forblive som et samlet tilbud, men nu på 2 matrikler. 

Samtidig flyttes natpladserne til unge hjemløse til Kirkens Korshærs bygning i Nørre Allé.  

Pavillonerne indrettes, så de tilbyder et attraktivt alternativ til ophold på Klostertorvet. Udover opholdsrum vil pavillonerne indeholde kontorfaciliteter og sundhedsrum, hvor samarbejdspartnere og kommunale aktører kan yde behandling, rådgivning og holde samtaler. Der etableres desuden udearealer, som indbyder til ophold.  

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.04.21 Social
  Ny undersøgelse af arbejdsmiljø: Især unge er udsatte

  1 ud af 4 unge, der bringer mad ud, har været ude for en arbejdsulykke det seneste år. Men det er uklart, hvem der har ansvaret for arbejdsmiljøet, når opgaven er formidlet via en digital platform, viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

 • 20.04.21 Social
  Mange mønsterbrydere bruger kurser og voksenuddannelse som springbræt

  HF-enkeltfag og grundskolefag for voksne er en vigtig mellemstation for unge med ufaglærte forældre, der vil gennemføre en ungdomsuddannelse, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det er vigtig viden, når vi som samfund skal sørge for, at flere unge får en uddannelse, mener chefanalytiker

 • 19.04.21 Social
  Skoler tog imod enorm mængde værnemidler: Sådan er det gået

  Store mængder af hurtigtest, værnemidler og håndsprit blev i løbet af påskeugen sendt ud til skoler og uddannelsesinstitutioner, så de kunne blive klar til at tage imod deres elever og studerende i et nyt set-up med superviseret selvtest. Status efter en uges skolegang er, at den store logistiske øvelse er gået over al forventning.

 • 19.04.21 Social
  Overbevisende ”ja” til OK21 fra lærerne

  Overenskomstforhandlingerne er netop afsluttet for lærere ansat i kommuner og regioner. 85,7 % har stemt ja til forliget.

 • 16.04.21 Social
  Godt nyt til selvstændige: Ny kompensation

  Regeringen har sammen med et bredt flertal af Folketingets partier besluttet at, selvstændige mv., som har fået udbetalt under 250.000 kr. på kompensationsordningen for selvstændige, kan få kompenseret 80 pct. af revisorudgifterne i forbindelse med efterkontrol.