Foto: Shutterstock

Folk dør på gaden i Indien grundet overfyldte hospitaler

De seneste døgn har Indien nået at registrere flere end 300.000 nye smittetilfælde – et tal der ikke er set andre steder i verden siden pandemiens start.

Landet oplever i øjeblikket deres tredje bølge, og det har sat sit præg på både befolkningen, det sundhedsfaglig personale og ikke mindst de manglende udstyr til behandlingen af de mange tusinde patienter, der kæmper om en sengeplads på et af landets sygehuse. Landets premierminister, Narendra Modi, opfordrer befolkningen til at tage situationen yderst alvorligt, og på trods af en succesfuld håndtering af den første bølge, så har denne bølge for alvor rystet nationen, skriver TV2.
 
Folk dør på fortovene foran hospitalerne 
Den tredje bølge har ført til et kæmpe pres på det sundhedsfaglige personale og ikke mindst landets hospitaler, der kæmper med at skaffe ilt og sengepladser til de mange tusinde covid-19 patienter. En læge fortæller om, hvordan folk dør flere steder på fortovene, mens de venter foran hospitalerne. Der er mangel på oxygen til de kritiske patienter, og personalet oplever kun tomme løfter fra myndighederne. 
 
Kritik til landets premierminister
Premierminister Narendra Modi har mødt kritik for sin håndtering af coronapandemien. Han kritiseres for at have taget for let på situationen samt tempoet for vaccinationen af landets befolkning. Der er i øjeblikket kun vaccineret 5 procent af landets befolkning på 1,3 milliarder, men det forventes, at personer over 18 år kan blive tilbudt en vaccine efter 1. maj – noget der muligvis kan sætte en stopper for den tredje bølge.  
 
Den amerikanske udenrigsminister Anthony Blinken har udtrykt sin medlidenhed over for den indiske nation på Twitter og fortæller, at man vil forsøge at hjælpe Indien: 
 
”Vi arbejder tæt sammen med den indiske regering og vil hurtigt komme med hjælp til den indiske befolkning og Indiens sundhedspersonales helte.”
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne